Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/47838/dar-daugiau-facebook-apribojimu-jokiu-apsvaigusiu-asmenu-nuotrauku/spausdinti/

Dar daugiau „Facebook“ apribojimų: jokių apsvaigusių asmenų nuotraukų

Publikuota: 2014-12-14 07:19
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

„Facebook“ kuria programą, kuri neleistų vartotojams skelbti nepadailintų savo nuotraukų. Derindama vaizdo atpažinimo ir dirbtinio intelekto funkcijas, ši sistema galėtų atskirti apsvaigusio ir blaivaus asmens fotografijas, rašo „BBC News“.

Prieš skelbiant nuotrauką, ji turėtų paklausti: „Ar esi tikras, kad nori, jog tai pamatytų tavo viršininkas ir tavo mama?“.

Šiuos planus atskleidė „Facebook“ dirbtinio intelekto tyrinėjimų laboratorijos vadovas.

Duodamas interviu žurnalui „Wired“, Yannas LeCunas teigė norįs sukurti „Facebook“ skaitmeninį asistentą.

Ateityje toks pagalbininkas taip pat galėtų pastebėti, kai kažkas įkelia vartotojo nuotrauką be jo sutikimo, teigė jis.

„Facebook“ jau naudoja vaizdų atpažinimo funkciją, kuri padeda identifikuoti veidus ir leidžia vartotojams teisingai juos pažymėti.

Įmonė vis dažniau šią technologiją naudoja su dirbtinio intelekto programa.

Dirbtinis intelektas jau naudojamas stebint bendrą elgesį socialiniame tinkle, kad būtų nustatytas tinkamas naujienų srauto turinys, sakė Y. LeCunas.

Sekančiame etape bus analizuojamas tekstas paskelbtuose būsenos statuso įrašuose ir automatiškai parenkami tinkami raktažodžiai.

Jis taip pat kalbėjo apie ateitį, kurioje protingas skaitmeninis asistentas galėtų „tarpininkauti bendraujant su draugais“.

Tokia ateitis veikiausiai kels nemažai prieštaravimų. Manoma, kad tiek vartotojai, tiek privatumo advokatai reikalaus, jog tokia paslauga būtų pasirinktinė, o ne nustatoma iš anksto.

Su dirbtiniu intelektu eksperimentuoja daug technologijų įmonių.

„Google“ taip pat turi savas dirbtinio intelekto laboratorijas ir investuoja didžiules lėšas į dirbtinio intelekto ir robotikos įmones.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!