Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/47663/dalijimasis-protesto-zinute-tinkle-facebook-tik-tersia-naujienu-srauta/spausdinti/

Dalijimasis „protesto“ žinute tinkle „Facebook“ tik teršia naujienų srautą

Publikuota: 2014-12-01 15:13
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Tikriausiai savo naujienų sraute jau pastebėjote, o gal ir patys dalijotės įrašais apie pasikeitusią socialinio tinklo „Facebook“ politiką. Pirmas dalykas, su kuriuo reikėtų susitaikyti, yra tas, kad „Facebook“ tikrai yra uždaroji akcinė bendrovė, bet ne nuo vakar, o jau kelerius metus, todėl tai nieko nekeičia. Uždaroji akcinė bendrovė ar bet kuris kitas juridinis asmuo, gaminantis prekes ar paslaugas, turi savo taisykles. Jūs, pradėdami naudotis tais produktais ar paslaugomis, pagal nutylėjimą sutinkate su visomis nuostatomis. Kitaip tariant, jeigu susikūrei anketą „Facebook“ ir viešini savo duomenis, turi suprasti, kad jie gali būti panaudoti „Facebook“ tikslais (funkcionalumo, reklamos, kt.).

Dalijimasis įrašais savo ar „Facebook“ draugų paskyrose tikrai neprivers kompanijos pakeisti savo nuostatas. Žinoma, tokie įrašai gali būti viešinami kaip virtualaus ir socialinio protesto forma, bet tik tiek.

Jeigu norite, kad jūsų asmeninė informacija būtų pasiekiama kuo mažesniam vartotojų ratui, pirmiausiai pasikeiskite savo asmeninius privatumo nustatymus.

Štai kaip atrodo žinutė, kuria dalijasi „Facebook“ vartotojai (lietuvių k.):

Reaguodama į naują „Facebook“ politiką, aš patvirtinu, kad visiems mano asmens duomenims, nuotraukoms, korespondencijai, ir kt. yra taikomos autorių teisės (Berno konvencija). Dėl komercinio naudojimo visko, kas paminėta,kiekvienu konkrečiu atveju reikia mano raštiško sutikimo. „Facebook“ dabar yra akcinė bendrovė. Todėl primenu visiems socialinio tinklo vartotojams, kad ir jūs įdėtumėte tai į savo puslapius kaip „privatumo nuostatas“ (pranešimo puslapyje užteks net vieno karto); to nepadariusieji savaime leisite bet kokį duomenų iš jūsų puslapio (nuotraukų, žinučių ant sienos, puslapio informacijos ir kt.) naudojimą ir negalėsite reikšti pretenzijų. Visi, kas skaito, galite nukopijuoti tai ant savo sienos „Facebook“, taip jūs būsite apsaugoti autorinių teisių įstatymo. Šiame komunikate įspėjame „Facebook“, kad griežtai draudžiame atskleisti, kopijuoti ir platinti mūsų asmeninę informaciją, arba kitos neteisėtos veiklos atžvilgiu profilius socialiniame tinklalapyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!