Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/47185/naujuose-apple-imac-rasta-dar-neanonsuota-amd-grafika/spausdinti/

Naujuose „Apple iMac“ rasta dar neanonsuota AMD grafika

Publikuota: 2014-10-28 20:10
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Šių metų rudens pradžioje kompanija AMD oficialiai pristatė grafinį procesorių „Tonga Pro“, kuris tapo vaizdo plokštės „Radeon R9 285“ pagrindu. Daug galingesnė versija su priedėliu „XT“ turėjo debiutuoti vėliau, tačiau įvairūs šaltiniai nurodo, kad atitinkami AMD planai buvo padėti į stalčių.

Naujuose „Apple iMac“ kompiuteriuose su 5K ekranu galima pasirinkti vieną iš kelių vaizdo plokščių – „Radeon R9 M290X“ su 2 GB atminties ir GPU „Pitcairn“, o taip pat „Radeon R9 M295X“ su 4 GB atminties, kuris nėra minimas oficialiame AMD puslapyje.

Naujuose „Apple iMac“ rasta dar neanonsuota AMD grafika

Puslapis „Planet 3D Now“ rašo, kad vaizdo plokštė „Radeon R9 M295X“ naudoja grafinį procesorių „Tonga XT“ su 2048 universaliais procesoriais ir 256 bitų magistrale. Skaičiavimų sparta siekia 3,5 TFLOPs, kai GPU veikia 855 MHz taktiniu dažniu.

Tokiu būdu, grafinis procesorius „Tonga XT“ gali būti tiekiamas išskirtinai kompanijai „Apple“. Ar tai reiškia, kad vaizdo plokštė su šiuo GPU niekada nepasirodys mažmeninėje prekyboje, mes pamatysime ateityje.

Jei kompanijos AMD gamybiniai pajėgumai nebus rezervuoti vien tik „Apple“ poreikiams, artimiausiu metu galime išvysti nešiojamų kompiuterių su nauju mobiliu flagmanu „Radeon R9 M295X“, kuris savo sparta beveik prilygtų stacionariai vaizdo plokštei „Radeon R9 280X“ (3,3 TFLOPs).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!