Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/47146/pirmasis-apple-kompiuteris-parduotas-uz-905-tukst-doleriu/spausdinti/

Pirmasis „Apple“ kompiuteris parduotas už 905 tūkst. dolerių

Publikuota: 2014-10-25 14:16
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Vienas iš pirmosios „Apple-1“ kompiuterių partijos egzempliorių aukcionų namuose „Bonhams“ (Niujorkas, JAV) buvo parduotas už 905 tūkst. JAV dolerių. Apie tai praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Raritetinis įrenginys – vienas iš penkiasdešimties „Apple-1“ kompiuterių – buvo surinktas 1976 m. vasarą vieno iš „Apple“ įkūrėjo Steve'o Wozniako, o gamybos procesas vyko Steve'o Jobso tėvų namo garaže.

„Apple-1“ tapo vienu pirmųjų kompiuterių, kuris vartotojui buvo parduodamas jau paruoštas, todėl nereikėjo jokių surinkimo įgūdžių. Tokiu būdu, „Apple“ produktas tapo tikra revoliucija asmeninių kompiuterių rinkoje.

Pirmasis „Apple“ kompiuteris parduotas už 905 tūkst. dolerių

Aukcione parduotas kompiuteris yra veikiantis. Pardavėjas tikėjosi, kad už tokį įrenginį bus galima gauti apie 300–500 tūkst. JAV dolerių, tačiau galutinė suma pranoko visas prognozes. Deja, pirkėjas savo asmenybės neatskleidė.

Kai Steve'as Wozniakas ir Steve'as Jobsas sukūrė „Apple-1“, naujiena nesukėlė ažiotažo. Tačiau vėliau elektronikos parduotuvės „Byte Shop“ savininkas iš jaunųjų verslininkų užsisakė 50 kompiuterių partiją, kuriuos pardavė, už kiekvieną paprašydamas 666,66 JAV dolerio

Vėliau „Apple“ įkūrėjai surinko dar 150 tokių kompiuterių, kuriuos pardavė ne tik savo draugams, tačiau ir kitoms elektronikos prekių parduotuvėms.

Manoma, kad šiuo metu pasaulyje išliko tik keletas „Apple-1“ egzempliorių. Kiek anksčiau analogiškas kompiuterio modelis per aukcionų namus „Sotheby’s“ 2012 m. buvo parduotas už 374,5 tūkst. JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!