Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/47078/facebook-ispes-jei-jusu-slaptazodis-sutaps-su-nutekintais-prisijungimais/spausdinti/

„Facebook“ įspės, jei jūsų slaptažodis sutaps su nutekintais prisijungimais

Publikuota: 2014-10-21 19:15
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Facebook“ ruošiasi pristatyti naują sistemą, kuri stebės iš kitų puslapių ir tarnybų nutekintus prisijungimo duomenis (vardus ir slaptažodžius). Ji leis greitai įspėti socialinio tinklo vartotojus apie būtinybę pakeisti slaptažodį. Apie tai rašo puslapis „Tech Times“.

„Facebook“ sistema palygins internete pasirodžiusius nutekintus slaptažodžius ir el. pašto adresus su tais, kurie naudojami šiame socialiniame tinkle, o jei bus rasta sutapimų, „Facebook“ vartotojai gaus pranešimą su siūlymu keisti slaptažodį.

Visi šie veiksmai reikalingi tam, kad pasinaudoję nutekintais duomenimis kibernetiniai nusikaltėliai negalėtų įsilaužti į vartotojų paskyras ir pridaryti realios žalos. Ekspertai ne kartą demonstravo, jog vartotojai skirtingose tarnybose naudoja tuos pačius slaptažodžius, neretai labai primityvius.

„Facebook“ įspės, jei jūsų slaptažodis sutaps su nutekintais prisijungimais

„Facebook“ pabrėžia, kad vienodų slaptažodžių naudojimas skirtinguose puslapiuose tapo tikra epidemija. Akivaizdūs ir pavojai: jei prisijungimo duomenys vienodi, nusikaltėliams užtenka juos pavogti vieną kartą, o vėliau apsilankyti visose paskyrose.

„Turėti skirtingus slaptažodžius yra nepaprasta, tačiau gera pagalba turėtų tapti slaptažodžių saugojimo programos“, – rekomenduoja kompanija „Facebook“.

Dabartinis „Facebook“ pranešimas nėra toks naujas, kaip galėtų atrodyti. Analogišką metodą „Facebook“ naudojo 2013 m., kai buvo nutekinta „Adobe“ duomenų bazė su daugiau nei 100 mln. vartotojų prisijungimo vardų ir slaptažodžių, o dalis jų sutapo su „Facebook“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!