Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/46881/nauja-facebook-programele-leis-bendrauti-anonimiskai/spausdinti/

Nauja „Facebook“ programėlė leis bendrauti anonimiškai

Publikuota: 2014-10-08 21:09
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Didžiausias pasaulyje socialinis tinklas „Facebook“ kuria naują mobilią programėlę, kurios dėka vartotojai galės bendrauti anonimiškai, nurodydami išgalvotus vardus. Apie tai praneša leidinys „The New York Times“.

Viena iš programėlės atsiradimo priežasčių tapo skandalas, kai eilė žymių LGBT bendruomenės narių atstovų neteko prieigos prie savo „Facebook“ paskyrų, nes naudojo netikrus vardus. „Facebook“ atstovai tuomet atsiprašė ir pažadėjo pakoreguoti realių vardų politiką, kurios socialinis tinklas laikosi nuo jo įkūrimo pradžios.

Šaltinio teigimu, kompanija šiuo metu dirba prie savarankiškos mobilios programėlės, kurios dėka vartotojai galės bendrauti anonimiškai, nenurodydami realių vardų. Programėlės debiutas įvyks per artimiausias kelias savaites, teigia NYT žurnalistai.

Nauja „Facebook“ programėlė leis bendrauti anonimiškai

Iki šiol „Facebook“ laikėsi pozicijos, kad žmonės turi bendrauti, nurodant realius vardus. Tikėtina, kad šis principas bus išsaugotas pagrindiniame puslapyje, kuriuo naudojasi apie 1,3 mlrd. vartotojų, tačiau pasiūlys alternatyvą naujos programėlės pavidalu.

„The New York Times“ turimais duomenimis, socialinio tinklo nauja idėja numato, kad „Facebook“ vartotojai galėtų su įvairiais pseudonimais atvirai diskutuoti apie temas, kurių nenorėtų komentuoti, nurodydami savo tikruosius vardus.

Tiesa, šiuo metu neaišku, kaip nauja programėlė sąveikaus su pagrindiniu socialiniu tinklu, kaip veiks dabartiniai ryšiai su draugais ir kaip bus galima įsigyti naujų draugų, naudojant kelis skirtingus vardus. „Facebook“ atstovai savo planų nepakomentavo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!