Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/46574/hibridu-rinka-pasipilde-atnaujintu-hp-envy-x2/spausdinti/

Hibridų rinka pasipildė atnaujintu „HP ENVY x2“

Publikuota: 2014-09-16 16:29
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Ieškantiems hibridinių ir portabilių sprendimų HP turi naujų pasiūlymų. Tai ne kas kita, o atnaujintas du-viename (2-in-1) tipo hibridas „HP ENVY x2“, kuris rinkoje bus platinamas tiek su 13,3 colių, tiek su standartinio nešiojamo kompiuterio dydžio 15,6 colių ekranu. Kaip ir visus kitus tokio tipo įrenginius, taip ir šį bus galima naudoti arba įprastame nešiojamo kompiuterio, arba planšeto režime.

Abu anonsuoti modeliai pasižymės aukštosios raiškos (1920 x 1080) lietimui jautriais IPS technologijos ekranais, nors pagal taškų colyje (PPI) skaičių neprilygs aukščiausios klasės rinkoje esantiems planšetiniams kompiuteriams. Vis dėlto tai gana įprastas reiškinys, kurio kol kas nesugeba išspręsti dauguma nešiojamų kompiuterių su „Windows“ operacine sistema gamintojų.

Hibridų rinka pasipildė atnaujintu „HP ENVY x2“

Didelį pranašumą „HP ENVY x2“ suteiks ekrano šonuose integruoti stereo garsiakalbiai su „BeatsAudio“ techniniu sprendimu. Tiesa, idealių sprendimų nebūna, todėl tokia parinkta garsiakalbių vieta santykinai didina bendrus hibrido matmenis. Taigi, jeigu renkantis įrenginį tai yra svarbus momentas, reikėtų atsižvelgti į tai, kad 15,6 colių ekraną turintis modelis bus šiek tiek didesnis už standartinį nešiojamą kompiuterį.

Apart dydžio, „HP ENVY x2“ tarpusavyje skiriasi ir dar keletu techninių aspektų. Pavyzdžiui, jei 13,3 colių „ENVY x2“ hibridas bus komplektuojamas su 4 GB operatyvios RAM atminties ir 128 GB SSD tipo disku, tai 15,6 colių modelis turės 8 GB operatyvios RAM atminties bei talpesnę 512 GB SSD tipo atmintį. Tuo tarpu centriniai procesoriai nesiskirs, mat abu modeliai bus komplektuojami su „Intel Core M“ lustu, kuris ir buvo kuriamas orientuojantis į hibridinių įrenginių rinką.

Hibridų rinka pasipildė atnaujintu „HP ENVY x2“

„HP ENVY x2“ taip pat bus aprūpinti USB jungtimis (15,6 colių modelis turės viena jungtimi daugiau), „microSD“ kortelių skaitytuvu, standartinio dydžio HDMI išvestimi bei ausinių lizdu.

Prie hibridų pridedamos klaviatūros šiek tiek skirsis dizaino prasme, tačiau tiek 13,3 colių, tiek 15,6 colių „HP ENVY x2“ atveju jos turės pašvietimą bei prie planšetinio kompiuterio jungsis per „Bluetooh“ ryšį, kas nereikalaus privalomo atskirų dalių fizinio kontakto.

Šiuo atveju esminis skirtumas kalbant apie prijungiamą klaviatūrą bus tas, kad mažesniame „ENVY x2“ modelyje pelės funkcijas atliekantis jautrus „trackpad“ paviršius bus įprastoje nešiojamiems kompiuteriams vietoje, t. y. po klaviatūra. Tuo tarpu 15,6 colių modelyje „trackpad“ bus pastebimai didesnis ir montuojamas dešinėje klaviatūros pusėje.

Prekybą „HP ENVY x2“ hibridiniu sprendimu HP tikisi pradėti jau šių metų spalio mėnesį, tačiau didesnio modelio pasirodymo reikės laukti iki lapkričio pradžios. Šiuo atveju įdomu yra ir tai, kad 13,3 colių modelis kainuos 950 JAV dolerių, kai tuo tarpu kur kas didesnį 15,6 colių „ENVY x2“ hibridą bus galima įsigyti 50 JAV dolerių pigiau, t. y. už 900 JAV dolerių.

Daugiau HP nešiojamų kompiuterių galite rasti: kompiuteriai.lt

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!