Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/46542/amd-flagmanas-radeon-r9-390x-gaus-hibridine-ausinimo-sistema/spausdinti/

AMD flagmanas „Radeon R9 390X“ gaus hibridinę aušinimo sistemą

Publikuota: 2014-09-15 14:08
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Internete pasirodė nuotrauka, kurioje matyti kompanijos „Asetek“ sukurtas aušinimo sistemos prototipas. Būtent jis, ekspertų teigimu, turėtų būti naudojamas vaizdo plokštėje „Radeon R9 390X“, kuri pakeis dabar rinkoje esančią „Radeon R9 290X“.

Prieš tris savaites kompanija „Asetek“ pasakojo apie stambų kontraktą, kuri pasirašė su vaizdo plokščių gamintoja dėl skysčių aušinimo sistemų tiekimo. Kadangi tokių grafinių procesorių gamintojų yra tik du, galima neabejoti, kad tai yra AMD.

AMD flagmanas „Radeon R9 390X“ gaus hibridinę aušinimo sistemą

Abi kompanijos jau turi bendradarbiavimo patirties: kiek anksčiau „Asetek“ aušinimo sistemą buvo gavusi kelis GPU turinti vaizdo plokštė „Radeon R9 295X2“.

Nauja aušinimo sistema, skirta „Radeon R9 300“ serijos flagmanui, panaši į pirmtaką, tačiau ventiliatorius pastumtas į šoną, kadangi bus aušinamas vienas GPU vietoj kelių.

Šiuo metu nėra duomenų apie naujos kartos AMD vaizdo plokštės specifikacijas. Dabartiniai modeliai vis dar pasižymi karštu charakteriu, ypač lyginant su „nVidia“ „Maxwell“ atstovais, todėl hibridinė aušinimo sistema leis sumažinti triukšmo lygį bei temperatūras.

Anot gandų, naujosios AMD vaizdo plokštės turėtų debiutuoti 2015 m. pradžioje, jos žinomos kodiniu pavadinimu „Fiji“. Savo ruožtu, konkurentas „nVidia“ savo naujus flagmanus pristatys jau rugsėjo 18 d. – jai taps „GeForce GTX 970“ ir „GTX 980“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!