Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4647/nauja-auto-internetine-duomenu-baze-rytu-salims/spausdinti/

Nauja auto internetinė duomenų bazė rytų šalims

Publikuota: 2006-06-13 07:17
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Rinkos sprendimai, UAB

UAB „Rinkos sprendimai“, administruojanti populiarias internetines svetaines www.valstybe.com ir www.perkuauto.lt veržiasi į rytų rinką.

Įmonė kartu su savo partneriais Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Kazachstano, Uzbekistano IT įmonėmis kuria bendrą parduodamų auto duomenų bazę. Duomenų bazė apims visas šias šalis bei Lietuvą. Numatoma plėtra ir į kitus rytų regionus. Kiekviena išvardinta šalis turės tą patį svetainės pavadinimą, tik skirsis galūnė, apibūdinanti šalį. Interneto vartotojas galės išsirinkti jį dominančią šalį, matyti bendrą situaciją rinkoje ir skelbti reikiamą informaciją apie atstovaujamą įmonę. Nuo 2006 m. rugsėjo mėnesio šis projektas pilnai turi veikti.

Pasak Virginijaus Sagatausko, UAB „Autogalantas“ direktoriaus, jų įmonė užsiima autovežių gamyba. Per 2005m. apie 10 % pagaminamos produkcijos (autovežių) buvo parduodama į rytų šalis. Šiuo metu tas procentas labai sparčiai kyla, todėl labai svarbu tokio pobūdžio duomenų bazė, apimanti visą Rytų Europą, nes yra galimybė vienu metu paskelbti reikiamą informaciją visoms rytų šalims vienu metu.

Utenos UAB „Bleiras“, vežanti automobilius iš Lietuvos į Kazachstaną, Rusiją, Ukrainą, auto verslu užsiema jau daugelį metų. Pasak Pauliaus Šinkūno, įmonės direktoriaus, tokia duomenų bazė būtų puiki galimybė teikti skubią informaciją apie parduodamus automobilius daugeliui Lietuvos įmonių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!