Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/46432/google-antivirusine-tarnyba-aktyviai-naudojasi-ir-programisiai/spausdinti/

„Google“ antivirusine tarnyba aktyviai naudojasi ir programišiai

Publikuota: 2014-09-05 19:06
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Antivirusinių sprendimų kūrėjai nuolat tobulina savo produktus, stengiasi juos padaryti maksimaliai efektyviais kovoje su kibernetiniais nusikaltėliais ir jų sukurtais sprendimais. Tačiau tie patys saugumo didinimui skirti produktai naudojami programišių instrumentams testuoti, rašo puslapis „Wired“.

Kompanija „Google“ neseniai įsigijo online tarnybą „VirusTotal“, kuri leidžia vartotojams atsiųsti įtartinus failus ir patikrinti su eile antivirusinių varikliukų, ar jie nekelia pavojaus. Gali skambėti paradoksaliai, tačiau programišiai būtent šią tarnybą puikiai išnaudoja įsilaužimo įrankių ir virusų tobulinimui. Tokią išvadą padarė saugumo ekspertas Brandonas Dixonas.

„Google“ antivirusine tarnyba aktyviai naudojasi ir programišiai

Saugumo specialisto teigimu, kai kurios programišių komandos, tarp jų ir iš Kinijos, naudoja „online“ skenavimo tarnybą „VirusTotal“ eilės atakų metodikų ir įsilaužimų į kompiuterines sistemas testavimui. Taip sugebama išsiaiškinti, ar virusai, Trojos arkliai ir kiti kenkėjai sėkmingai apeis apsaugas.

„VirusTotal“ leidžia programišiams sėkmingai atrasti ir išstudijuoti padarytas klaidas, kuriant įvairius kompiuterinius kirminus ir kitus įsilaužimo instrumentus, o tai reiškia, kad didinamas jų nepažeidžiamumo lygis.

Kaip taisyklė, programišiai darbuojasi dar iki viruso išplatinimo, todėl antivirusinės paprastai savo duomenų bazėse neturi reikiamų įrašų apie kenkėją, jo negali užfiksuoti (mažų mažiausiai, tai daro pavėluotai).

Tokiu būdu, paprastiems vartotojams skirtas įrankis tampa labai pavojingu dėl jo universalumo. Belieka tikėtis, kad „Google“ ir antivirusinių kūrėjai atkreips dėmesį į saugumo eksperto pateiktas tyrimo išvadas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!