Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4636/ir-google-turi-ausis/spausdinti/

Ir „Google“ turi ausis

Publikuota: 2006-06-13 08:49
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Korrespondent.net

„Google Research“ darbuotojai sukūrė sistemos prototipą, kuris naudodamas kompiuteryje esantį mikrofoną, nustato, kokio turinio televizijos programą žiūri interneto vartotojas bei pasiūlo su tuo susijusią papildomą informaciją internete.

Vartotojams pateikiamos įvairios nuo televizijos programos turinio priklausiančios interaktyvios paslaugos. Pavyzdžiui, žiūrėdami filmą, kuriame vaidina Tomas Kruzas (Tom Cruise), internete jūs matote drabužių, kuriuos jis dėvi, reklamą su artimiausių jais prekiaujančių parduotuvių adresais. O stebėdami pokalbių laidą, sužinosite, kokie žmonės ją taip pat žiūri ir norėtų su jumis ją aptarti.

Naujoji sistema užkoduoja garso signalą ir sulygina jį su gautu iš televizijos kompanijos. Tokiu būdu yra nustatoma, kokią televizijos programą žiūri vartotojas, tačiau jo privatumas nepažeidžiamas.

Sistemos prototipas buvo pristatytas interaktyvios televizijos konferencijoje „Euro ITV-2006“ ir užėmė pirmąją vietą. Tačiau kol kas nežinoma, ar „Google“ nuspręs realizuoti sukurtą prototipą ir pasiūlyti panašias paslaugas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!