Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/46348/haswell-e-garantija-gali-negalioti-jei-naudosite-asus-motinines-plokstes/spausdinti/

„Haswell-E“ garantija gali negalioti, jei naudosite ASUS motinines plokštes

Publikuota: 2014-09-01 21:10
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Neseniai kompanija „Intel“ anonsavo procesorius „Haswell-E“, kurie naudoja naujus lizdus – LGA 2011-3. Tačiau panašu, kad kompanija ASUS nusprendė kai kuriose savo motininėse plokštėse įdiegti modifikuotus lizdus, praneša vokiečių puslapis ComputerBase.de.

ASUS išleido kelias motinines plokštes – „X99 Deluxe“ ir „Rampage V Extreme“, kuriose nesilaikoma Intel nustatytų reikalavimų „Haswell-E“ platformai. Minėtų sisteminių plokščių LGA 2011-3 lizde įdiegtas didesnis kontaktų skaičius, nei reikalaujama.

Minėtas patobulinimas leidžia padidinti procesoriaus įtampą iki ekstremalių 2,2 V, kai dauguma kitų gamintojų sisteminių plokščių tai gali padaryti iki 1,9-2 V. ASUS savo naujovę vadina „Exclusive OC Socket“, kuri, anot gamintojo, leidžia pasiekti geresnių rezultatų spartinimo metu.

Pagal nutylėjimą „Haswell-E“ procesorių darbinė įtampa siekia viso labo 1,2 V.

„Haswell-E“ garantija gali negalioti, jei naudosite ASUS motinines plokštes

Kompanijos „Intel“ atsakas į tokį partnerio veiksmą yra kategoriškas: procesorių „Haswell-E“ naudojimas modifikuotose LGA 2011-3 motininėse plokštėse reiškia, jog vartotojas praranda procesoriaus garantiją.

Natūralu, kad „Intel“ nenori prisiimti atsakomybės už galimai neatsakingus kompiuterių entuziastų veiksmus. Tą žada daryti kompanija ASUS, tačiau su sąlyga, kad „Haswell-E“ buvo naudotas „su protu“. Kaip taivaniečių gamintojas tai ketina daryti, kol kas nežinoma.

Šaltinio teigimu, kompanija ASUS nestandartinį procesoriaus lizdą naudos ir tokiose motininėse plokštėse, kaip ASUS X99-E WS, X99-A ir X99-Pro. Norintiems įsigyti „Haswell-E“ platformą ir neprarasti garantijos reikėtų tai turėti omenyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!