Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/46346/msn-messenger-greitai-pateks-i-istorijos-savartyna/spausdinti/

„MSN Messenger“ greitai pateks į istorijos sąvartyną

Publikuota: 2014-09-01 18:10
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kažkada populiari tarnyba „Microsoft Messenger“ artimiausiu metu išnyks iš technologijų rinkos padangės. Visa tai nutiks spalio 31 d., kai paskutiniai tarnybos vartotojai bus priversti savo pokalbiams pasirinkti „Skype“ arba „Live Messenger“. Apie tai praneša puslapis „Arstechnica“.

2012 m. pabaigoje kompanija „Microsoft“ paskelbė, kad ketina atsisakyti „MSN Messenger“, o vietoj to naudoti neseniai įsigytą „Skype“. 2013 m. pradžioje buvo pradėtas migracijos procesas visame pasaulyje, tačiau išimtis padaryta Kinijai. Čia už tarnybos darbą buvo atsakinga kita kompanija, kuri iš pradžių nedalyvavo pereinant prie „Skype“.

„MSN Messenger“ greitai pateks į istorijos sąvartyną

Kaip ir kitose šalyse, „Messenger“ populiarumas po truputį mažėjo, o ši tendencija tapo ypač ryški tuomet, kai prasidėjo mobilių įrenginių era. Tokios tarnybos, kaip „WhatsApp“ arba kinų „WebChat“ nuolat didino vartotojų bazę, tuo tarpu ankstesni lyderiai nesugebėjo pasinaudoti išmaniųjų telefonų populiarumu.

Tokiu būdu, iki „MSN Messenger“ palaikymo nutraukimo datos liko vos keli mėnesiai. Pastaroji „Microsoft“ tarnyba buvo pristatyta 1999 m. Kinijos vartotojus, kurie „Messenger“ pradėjo naudotis 2005 m., kompanija „Microsoft“ bandys pervilioti į „Skype“: kiekvienas kinas nemokamai gaus 2 dolerių vertės kuponą, kurį galės panaudoti skambučiams į įvairius tinklus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!