Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/46242/microsoft-isleido-windows-versija-skirta-intel-platformai-galileo/spausdinti/

„Microsoft“ išleido „Windows“ versiją, skirtą „Intel“ platformai „Galileo“

Publikuota: 2014-08-24 09:41
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

„Daiktų internetas“ laikomas viena perspektyviausių IT rinkos krypčių, todėl didelės kompanijos neketina praleisti geros galimybės užsidirbti ir šioje sferoje. Sekdama „Google“ pėdomis, kuri platina „Android“ už telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkų ribų, kompanija „Microsoft“ ketina tą patį triuką atlikti su „Windows“.

Kiek anksčiau šiais metais kompanija „Microsoft“ pristatė programą „Windows Developer“, kuri skirta „Daiktų interneto“ plėtotojams, bandantiems „Windows“ funkcionalumą įdiegti į buitinius prietaisus.

Šios programos dalyviai, kurių dar nėra labai daug, savo laiku gavo sistemines plokštes „Intel Galileo“ su specialia „Windows“ versija. Dabar ši operacinės sistemos versija prieinama visiems „Galileo“ savininkams.

„Microsoft“ išleido „Windows“ versiją, skirtą „Intel“ platformai „Galileo“

„Intel“ sisteminė plokštė yra ne didesnė nei banko kortelė, ji turi integruotą 32 bitų vieno branduolio procesorių „Intel Quark X1000“, veikiantį 400 MHz taktiniu dažniu, „10/100 Ethernet“, „PCI Express“, JTAG, USB, SD ir RS-232 (COM) sąsajas. Čia įdiegta „nekomercinė“ „Windows 8.1“ versija, kuri veikia tik su pirmos kartos „Galileo“ plokštėmis (taip pat deklaruojamas suderinamumas su „Arduino“ platforma).

Prieš mėnesį buvo išleista antros kartos „Intel Galileo“ sisteminė plokštė, o jos palaikymas atsiras naujose „Windows Developer“ versijose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!