Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/46222/microsoft-ios-ir-android-vartotojai-narsykles-internet-explorer-negaus/spausdinti/

„Microsoft“: „iOS“ ir „Android“ vartotojai naršyklės „Internet Explorer“ negaus“

Publikuota: 2014-08-21 20:23
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Microsoft“, pasikeitus veiklos strategijai, vis daugiau dėmesio skiria mobiliai rinkai, o kartu kuria sprendimus, kurie skirti konkurentų programinėms platformoms „Android“ ir „iOS“ (pavyzdžiui, biuro programų paketas „Office“).

Puslapis „Softpedia“, kuris cituoja informuotus šaltinius, teigia, jog tam tikrų „Microsoft“ produktų „Android“ ir „iOS“ vartotojai nesulauks. Vienu iš tokių išskirtinių sprendimų – tai naršyklė „Internet Explorer“. Juo galės naudotis tik „Windows“ ir „Windows Phone“ sistemų savininkai.

„Microsoft“ atstovai pabrėžė, kad šiuo metu ypač daug dėmesio skiriama „Internet Explorer“ versijai, kuri veikia mobilioje operacinėje sistemoje „Windows Phone“.

„Microsoft“: „iOS“ ir „Android“ vartotojai naršyklės „Internet Explorer“ negaus“

Patys programinės įrangos giganto atstovai savo nenorą sukurti „Android“ ir „iOS“ suderinamos „Internet Explorer“ versijos motyvuoja tuo, jog rinkoje būtina palaikyti sveiką konkurenciją.

Kūrėjų iš „Microsoft“ manymu, jei „Android“ ir „iOS“ turi savas firmines naršykles, kurios šiose sistemose įdiegtos pagal nutylėjimą (atitinkamai „Google Chrome“ ir „Apple Safari“), tai ir „Internet Explorer“ išliks tik „Microsoft“ operacinių sistemų prerogatyva.

Beje, „Microsoft“ atstovai pripažino, kad egzistavo idėja pervadinti „Internet Explorer“ ir taip pabėgti nuo stereotipų, kurie gana nepalankūs šiai naršyklei. Kartu pridurta, kad ši idėja buvo svarstyta visai neseniai ir neatmetama iki šiol.

Taip pat patvirtinta, kad ateityje ir toliau pasirodys „stambios“ „Internet Explorer“ versijos. Bus laikomasi ir naujos politikos, kuri numato, kad pavyzdžiui, po „Internet Explorer 12“ debiuto palaikymo ir atnaujinimo sulauks tik IE12.

Neseniai buvo publikuotas ir atnaujintas „Internet Explorer“ palaikymo grafikas. Nuo 2016 m. sausio 16 d. palaikomų IE versijų ir atitinkamų sistemų derinys atrodys taip:

  • „Windows Vista SP2“ – „Internet Explorer 9“;
  • „Windows Server 2008 SP2“ – „Internet Explorer 9“;
  • „Windows 7 SP1“ – „Internet Explorer 11“;
  • „Windows Server 2008 R2 SP1“ – „Internet Explorer 11“;
  • „Windows 8.1“ – „Internet Explorer 11“;
  • „Windows Server 2012“ – „Internet Explorer 10“;
  • „Windows Server 2012 R2„ – „Internet Explorer 11“.

Pavyzdžiui, kompiuteriai su „Windows 7 SP1“, kurie naudoja „Internet Explorer 8“, „Internet Explorer 9“ arba „Internet Explorer 10“, turės pereiti prie „Internet Explorer 11“, kitokiu atveju negaus atnaujinimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!