Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/46215/prognozuojamas-kompiuterio-mac-pro-atnaujinimas/spausdinti/

Prognozuojamas kompiuterio „Mac Pro“ atnaujinimas

Publikuota: 2014-08-21 09:58
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Dar 2013 metų birželį JAV korporacija „Apple“ pristatė revoliucinį ir kardinaliai atnaujintą „Mac Pro“ serijos stalinį kompiuterį. „Mac Pro“ dėl visiškai pakeistos vidinių komponentų išdėstymo architektūros nuo kitų stalinių kompiuterių skiriasi dar iki šiol nematytu dizainu, o kitus taip pat gali nustebinti dėl naudojamos ypatingai galingos bei sparčios aparatinės įrangos galimybių. Vis dėlto klientai šio revoliucinio „Apple“ produkto negalėjo įsigyti iki pat 2014 metų vasario mėnesio. Ir panašu, kad potencialiems pirkėjams visa tai išėjo tik į naudą, kadangi, ekspertų teigimu, artimiausiu metu rinkai prognozuojama pristatyti dar spartesnį atnaujintą Apple stalinį kompiuterį „Mac Pro“.

Šios prognozės yra siejamos su techninės įrangos gamintojo „Intel“ liepos mėnesio pranešimu, kuriame skelbiama apie artėjančią naujosios kartos „Hasvell“ architektūros „Xeon E5 v3“ lustų prekybos pradžią. Šie naujosios kartos ir „Grantley“ kodiniu pavadinimu žinomi lustai turėtų pakeisti dabar rinkoje parduodamus populiariuosius „Xeon E5 v2“ lustus, kurie pristatomi naudojant „Romley“ kodinį pavadinimą.

Dabar parduodamuose „Mac Pro“ kompiuteriuose yra naudojami ne kas kita, o senieji „Romley“ lustai. Kadangi nauji „Grantley“ lustai jau dabar yra platinami kai kuriems „Intel“ klientams, o masinė jų prekyba bus pradėta jau rugsėjį, prognozuojama, kad naujieji procesoriai taip pat bus integruojami ir atnaujintame „Mac Pro“.

„Intel Xeon E5 Romley“ šiuo metu gali pasiūlyti tris skirtingas „Mac Pro“ kompiuterio procesoriaus konfigūracijas: 3,5 GHz taktinis dažnis ir šeši branduoliai, 3 GHz taktinis dažnis ir 8 branduoliai bei 2,7 GHz taktinis dažnis ir 12 branduolių. Rinkoje pradėjus platinti „Intel Xeon E5 Grantley“ lustus kardinalių pasikeitimų su taktiniu dažniu bei branduolių skaičiumi tikrai neišvysime, tačiau šie procesoriai net ir turėdami analogiškas technines charakteristikas bus kur kas spartesni dėl pažangesnių inžinerinių sprendimų architektūrine prasme.

Atsižvelgus į tai reikia pabrėžti, kad „Intel Xeon E5 Grantley“ lustų integravimas „Mac Pro“ kompiuteriuose atvers platesnes galimybes ir operatyviosios RAM atminties atnaujinimui. Būtent šie lustai turi „DDR4“ tipo atminties valdiklius, todėl labai tikėtina, kad „Apple“ sekdama kitų gamintojų pavyzdžiu, atnaujintuose „Mac Pro“ kompiuteriuose atvers galimybę naudoti daugiau nei 64 GB operatyviosios RAM atminties. Būtent toks „DDR3“ tipo RAM atminties kiekis yra maksimalus dabartiniuose rinkoje esančiuose „Mac Pro“.

Labai tikėtina, kad taip pat bus atnaujintos ir dabartinių naudojamų vaizdo plokščių konfigūracijos. Tai siejama ne su kuo kitu, bet su įvykusiu „AMD FirePro“ W serijos vaizdo plokščių pristatymu, kurios dėl naujų techninių sprendimų pasižymi kur pas spartesnėmis vaizdo informacijos apdorojimo galimybėmis. Tuo tarpu dabar „Mac Pro“ naudoja technologiškai mažiau pažangias „FirePro“ D serijos vaizdo plokštes.

Kokiais atnaujinimais dar gali pasižymėti naujasis „Mac Pro“ kol kas galima tik spėlioti, tačiau šių trijų paminėtų komponentų patobulinimai yra tikrai beveik garantuoti. Vis dėlto kol kas taip pat nėra žinomas ir galima atnaujinto kompiuterio pristatymo data. Kad tai neįvyks rugsėjį galima numanyti iš anksto, kadangi šį mėnesį visas dėmesį bus sutelktas į naująjį „iPhone“ išmanųjį telefoną. Užsienio apžvalgininkai spėja, kad realiausia „Mac Pro“ pristatymo data – šių metų pabaiga arba 2015 metų pradžia.

Visus Apple kompiuterius galite rasti internetinėje parduotuvėje www.ishop.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!