Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/46207/kad-isilauztu-i-jusu-kompiuteri-uztenka-pasinaudoti-youtube/spausdinti/

Kad įsilaužtų į jūsų kompiuterį, užtenka pasinaudoti „Youtube“

Publikuota: 2014-08-21 15:29
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Neužšifruotas duomenų srautas, kai žiūrima vaizdinė medžiaga per „Youtube“ ir prisijungiama prie „Microsoft Live“, leido programišiams gauti prieigą prie nieko neįtariančių vartotojų kompiuterių. Apie tai praneša puslapis „Engadget“, remdamasis saugumo specialistų iš kompanijos „Citizen Lab“ pateikta informacija.

Ekspertų teigimu, hakeriai turėjo galimybę perimti minėtų tarnybų transliuojamą vaizdo medžiagą ir ją modifikuoti. Taip buvo gauta prieiga prie vartotojų el. pašto paskyrų, pranešimų programų ir el. bankininkystės duomenų, arba buvo galima į sistemas įdiegti kenkėjiškas programas.

Kad įsilaužtų į jūsų kompiuterį, užtenka pasinaudoti „Youtube“

Saugumo specialistų tyrime nurodoma, kad eilė kompanijų – pavyzdžiu, „Hacking Team“ ir „FinFisher“ – įvairių šalių specialiosioms tarnyboms pardavinėja sekimo instrumentus, kurie naudoja minėtus pažeidžiamumus. Savo technologijas šioje srityje, eksperto teigimu, turi D. Britanijos, Izraelio, Rusijos ir Kinijos specialiosios tarnybos.

Eilė technologijų kompanijų, tarp jų „Google“ ir „Microsoft“, jau ėmėsi priemonių, kad būtų šifruojamas jų tarnybų perduodamas duomenų srautas. Visa tai turėtų sutrukdyti gauti privačių duomenų ne tik kibernetiniams nusikaltėliams, bet ir šalių spec. tarnyboms, tokioms kaip NSA.

Beje, „Google“ planuoja paskatinti kitus puslapius pradėti šifruoti duomenų srautą – tokie puslapiai „Google“ paieškos sistemoje bus rodomi aukštesnėse pozicijose, nei tie resursai, kurie nesiims tokių saugumo priemonių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!