Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/46194/jau-rugseji-sulauksime-windows-9-preview/spausdinti/

Jau rugsėjį sulauksime „Windows 9 Preview“

Publikuota: 2014-08-20 21:11
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Microsoft“ ketina rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje parodyti preliminarią operacinė sistemos „Windows 9“ versiją. Pastaroji programinė platforma žinoma kodiniu pavadinimu „Treshold“. Apie tai praneša portalas „ZDNet“.

„Windows Treshold“ yra kitas stambus „Windows“ atnaujinimas, kuris, kaip tikimasi, rinkoje debiutuos 2015 m. pavasarį ir vadinsis „Windows 9“.

Ekspertai prognozuoja, kad platforma turės eilę naujų funkcijų, taip pat bus patobulintas vartotojo sąsajos darbas, leisiantis vienodai patogiai dirbti tiek su sensorinius ekranus turinčiais įrenginiais, tiek su kompiuteriais, kuriuose duomenų įvesčiai pagrinde naudojama pelė ir klaviatūra.

Jau rugsėjį sulauksime „Windows 9 Preview“

Tarp naujovių, kaip tikimasi, atsiras sumažinti „Start“ meniu versija, programėlės su plytelių dizainu, galinčios dirbti įprastame darbastalyje, atsiras asmeninis balso asistentas „Cortana“. Tiesa, kompanijos „Microsoft“ atstovai šių gandų komentuoti nepanoro.

Šaltinio duomenimis, preliminari „Windows Treshold“ versija bus prieinama visiems norintiems. Vartotojai, kurie įsidiegs „Windows Treshold Preview“, turės sutikti su tuo, jog kas mėnesį jų bandoma platforma bus atnaujinama automatiškai.

Būsimoji „Windows 9“ turėtų pakeisti „Windows 8“, kuri debiutavo 2012 m. Šioje yra kelios vartotojo sąsajos – įprastas darbastalis ir „Modern UI“, skirta jutiklinių ekranų vartotojams. Šiandien aktuali versija – „Windows 8.1 Update 1“ – leidžia iš karto pasikrauti į standartinį darbastalį.

Dabar populiariausios „Microsoft“ operacinės sistemos „Windows 7“ standartinis palaikymas baigsis 2015 m. sausio 13 d., tačiau išplėstinis palaikymas tęsis iki 2023 m.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!