Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/46189/twitter-vartotojus-supykde-eksperimentai-su-naujomis-funkcijomis/spausdinti/

„Twitter“ vartotojus supykdė eksperimentai su naujomis funkcijomis

Publikuota: 2014-08-19 21:18
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Mikrotinklaraščių tinklas „Twitter“ paskutiniu metu testavo eilę naujų funkcijų, tarpu kurių buvo ir pranešimai įvairiems prenumeratoriams, jog viena ar kita žinutė pateko į „išrinktųjų“ sąrašą. Naujovės nemenkai supykdė eilę šio socialinio tinklo vartotojų, rašo puslapis „The Next Web“.

Iki šio momento, kai vartotojas pažymėdavo žinutę kaip „išskirtinę“ (tam reikalui būdavo pridedamas žvaigždutės ženkliukas), ši informacija nebūdavo transliuojama šio vartotojo paskyros prenumeratoriams. Pastarieji galėjo sužinoti apie vartotojo pomėgius vienai ar kitai žinutei, jei tik jis konkretų pranešimą perpublikuodavo.

Vis tik dabartinio eksperimento metu vartotojo paskyros prenumeratoriai gali sužinoti iš naujienų skilties, kokius „Twitter“ pranešimus jis pridėjo prie išrinktųjų – visa tai tapo analogiška perpublikavimui. Be to, naujienų skiltyje matyti pranešimai apie vartotojų prenumeruojamas kitas paskyras – panašiai „Facebook“ atvaizduojamos naujienos apie „draugystę“ tarp vartotojų.

„Twitter“ vartotojus supykdė eksperimentai su naujomis funkcijomis

Vartotojai liko nepatenkinti tokiomis naujovėmis. Vienas iš puslapio „Re/code“ autorių Peteris Kafka parašė: „Twitter“ užpildo mano naujienų srautą dalykais, kurių aš neprašiau“.

Daugelis vartotojų skundžiasi, kad testuojama funkcija dubliuoja jau esamus perpublikavimo mechanizmus, o kartu nepalieka šansų išlaikyti savo privatumą. Specialus pranešimo išskyrimas žvaigždute, kaip taisyklė, buvo naudojamas kitiems tikslams – pavyzdžiui, norint padėkoti už žinutę, išreikšti palaikymą konkrečiai autoriaus nuomonei ar palaikyti patį autorių, arba tiesiog išsaugoti pranešimą vėlesniam laikui.

Tarp kitų naujovių, kurioms liko nepatenkinti vartotojai, tapo panaikinta funkcija, leidusi versti „Twitter“ pranešimus per „Bing“, taip pat galimybė apsipirkti pačiame puslapyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!