Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4617/pasaulio-futbolo-cempionato-transliavimas-uzkims-interneta/spausdinti/

Pasaulio futbolo čempionato transliavimas užkimš internetą

Publikuota: 2006-06-09 10:11
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Atrodo, kad prieš kiekvieną didesnį sporto renginį, pvz. olimpines žaidynes, žadamas interneto užkimšimas. Tokių pranešimų pasirodė ir belaukiant pasaulinio futbolo čempionato.

BBC televizija nusprendė transliuoti visas futbolo rungtynes gyvai. Tai žinoma buvo su džiaugsmu sutikta visų Anglijos futbolo fanų, tačiau ar taip pat su džiaugsmu sureagavo tinklų administratoriai? Deja ne.

Roger Mosey, BBC sporto transliacijų direktorius, pripažino, kad bus itin daug žiūrovų, kurie naudosis šia paslauga darbo metu.

„Mes žinome, kad yra labai daug žmonių savo darbo vietoje mėgstančių žiūrėti transliacijas internetu, taigi mes suteikiame jiems šią progą: nudirbti darbus ir sekti įvykius Vokietijoje“, - sakė jis.

Bijoma, kad tai sukels šiokią tokią suirutę versle, kai daugelis darbuotojų, dėl greito ryšio kanalo bandys prisijungti ir žiūrėti futbolą darbo metu. Taip būtų labai apkraunamas srautas ir iš esmės tai paliktų mažiau sistemų pajėgumo verslui svarbioms programoms.

Administratoriams visoje Anglijoje siūloma atkreipti dėmesį ir imtis atitinkamų priemonių, nors daugelis kritikų tiesiog mano, kad po keliolikos nesėkmingų bandymų prisijungti prie BBC transliacijų, darbuotojas tiesiog nuspręs, kad jau pakankamai vėli popietė ir iškeliaus į barą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!