Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/45972/lenovo-anonsavo-biudzetini-ideapad-s20-30-nesiojamaji-kompiuteri-su-windows-8-1-os/spausdinti/

„Lenovo“ anonsavo biudžetinį „IdeaPad S20-30“ nešiojamąjį kompiuterį su „Windows 8.1“ OS

Publikuota: 2014-08-01 13:01
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Ši vasara kaip niekada dosni naujais nešiojamaisiais kompiuteriais. „Lenovo“ bendrovė, siekdama neatsilikti nuo rinkos tendencijų, savo nešiojamųjų kompiuterių asortimentą taip pat papildė nauju modeliu „IdeaPad S20-30“. „Lenovo IdeaPad S20-30“ – tai santykinai pigus biudžetinės klasės nešiojamasis kompiuteris, kuris iš kitų rinkoje esančių ir panašias technines charakteristikas turinčių modelių išsiskiria tuo, kad yra platinimas su „Windows 8.1“, bet ne su „Chrome OS“ operacine sistema.

Rinkoje planuojama platinti dvi skirtingas naujojo „Lenovo“ nešiojamojo kompiuterio versijas. Viena iš jų bus šiek tiek pigesnė. Žiniasklaidoje pranešama, kad brangesnė versija bus platinama Europoje, tuo tarpu pigesnė versija turėtų pasirodyti Jungtinių Amerikos Valstijų ir likusiose pasaulinėse rinkose.

Kaip jau buvo minėta, šie Lenovo kompiuteriai pasižymi praktiškai identiškomis techninėmis charakteristikomis, kurios būdingos „Chromebook“ kompiuteriams. Vis dėlto, „Lenovo“ išdrįso pasirinkti kitiems gamintojams kiek neįprastą kelią ir savo naują biudžetinį kompiuterį platins su „Microsoft“ plėtojama „Windows 8.1“ operacinės sistemos versija.

„Lenovo IdeaPad S20-30“ pasižymės 11,6 colių standartinės raiškos (1366 x 768 taškai) ekranu, „Bay Trail-T“ platforma paremtu „Intel Celeron N2830“ centriniu procesoriumi bei 500 GB kietuoju HDD disku.

Džiugu, kad šį nešiojamąjį kompiuterį taip pat galime pavadinti tikrai portabiliu – jo svoris vos 1,3 kg. Tęsiant toliau, galima paminėti, kad nešiojamasis kompiuteris pasižymės ne tik ergonomiško dizaino „Lenovo AccuType“ klaviatūra, tačiau taip pat turės ir kitus techniškai svarbius priedus, t. y. du USB 2.0 prievadus, HDMI išvestį, garso jungtį, SD kortelių skaitytuvą, LAN, „WiFi“ ir „Bluetooth“ modulius, 720p raiškos priekyje integruotą kamerą bei santykinai talpią bateriją, kurios energijos užteks 5 valandoms.

Įdomu yra ir tai, kad Europoje planuojama pardavinėti „Lenovo IdeaPad S20-30“ nešiojamojo kompiuterio versija nuo JAV rinkai skirto modelio išsiskirs dviem aspektais. Vienas iš jų – tai iki 4 GB praplėsta operatyvioji RAM atmintis. Tuo tarpu JAV rinkai skirto nešiojamojo kompiuterio variantas bus platinamas su 2 GB operatyviosios RAM atminties. Kitas dar labiau pastebimas privalumas – integruotas lietimui jautrus ekranas. Renkantis biudžetinės klasės nešiojamąjį kompiuterį bei atsižvelgus į tą faktą, kad „Lenovo IdeaPad S20-30“ bus platinamas su „Windows 8.1“ operacine sistema, tai gali tapti santykinai svarbiu rodikliu.

Ar šis „Lenovo“ biudžetinis nešiojamas kompiuteris sugebės sukonkuruoti su vis labiau populiarėjančiais „Chrome OS“ operacinę sistemą naudojančiais „Chromebook“ nešiojamaisiais kompiuteriais parodys laikas. Vis dėlto, žiūrint iš vartojo pusės jau dabar galima drąsiai teigti, kad tarp „Google“ ir „Microsoft“ didėjanti nešiojamųjų kompiuterių platformų konkurencija bet kokiu atveju pirkėjams tikrai turėtų išeiti į naudą.

Daugiau „Lenovo“ nešiojamųjų kompiuterių galite rasti: kompiuteriai.lt

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!