Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4595/atgailaujantis-buves-spameris-pradejo-teikti-anti-spam-paslaugas/spausdinti/

Atgailaujantis buvęs „spameris“ pradėjo teikti „anti-spam“ paslaugas

Publikuota: 2006-06-07 08:57
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

„Spameris“, kurį „Microsoft“ ir Teksaso valstija padavė į teismą, sutiko parduoti savo 430 000 JAV dolerių vertės namą, prabangų BMW markės automobilį ir kitą savo turtą tam, kad galėtų išsimokėti jam skirtą milijono dolerių ieškinį.

Ryan Pitylak, 24 metų teksasietis, praeitų metų pradžioje buvo įrašytas kaip 4-as daugiausiai „spamo“ išsiųsdavęs asmuo. Tuo metu jis išsiųsdavo apytiksliai 25 milijonus elektroninio pašto laiškų per dieną.

Persiauklėjęs „spameris“ savo „bloge“ paskelbė, jog įkurė firmą „Pitylak Security“, teiksiančią „anti-spamo“ paslaugas. Jo teigimu, jis turi pakankamai patirties tam, kad galėtų įvairioms kompanijoms padėti kovoti prieš nepageidautinus reklaminius laiškus. Tačiau kompiuterių saugumo specialistai yra skeptiškai žiūri į tokį jo pranešimą. Kompiuterių saugumo firma „Sophos“ paskelbė netikinti, jog Pitylako patirtis turi nors kiek vertės, kovojant prieš „spamą“ ir, jog neatsiras daug firmų, norinčių bendradarbiauti su tokią „patirtį“ turinčiu asmeniu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!