Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4581/skype-apkaltinta-pazeidus-patenta/spausdinti/

„Skype“ apkaltinta pažeidus patentą

Publikuota: 2006-06-06 08:54
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

„Net2Phone“ kompanija pateikė ieškinį dėl patento pažeidimo kompanijai „Skype Technologies“ ir taip pat jos savininkei „eBay“.

„Net2Phone“ užpildė savo ieškinį praėjusią savaitę JAV apygardos teisme New Jersey mieste. Jis kaltina „Skype“ pažeidus jų „VoIP“ patentą, kuris buvo išleistas „Net2Phone“ kompanijos 2000 metų rugpjūtį.

Kompanijos ieškinys tikriausiai buvo pateiktas dėl to, kad buvo pastebėta galybė naujų didelių ir mažų „VoIP“ technologiją naudojančių klientų. Daugelis interneto paslaugų tiekėjų netgi atvirai kuria ir siūlo naudoti pagal šią technologiją veikiančias programas.

„Net2Phone“ kaltina „Skype“, dukterinę „eBay“ įmonę, kad ši pažeidė „point-to-point IP“ patentą. Patentas aprašo IP adresų pasikeitimą tarp besijungiančių vienetų, norint sudaryti tiesioginę komunikacinę jungtį tarp įrenginių per internetą.

„Skype“ naudoja „peer-to-peer“ technologiją savo „VoIP“ serviso darbui, o tokios kompanijos kaip AT&T ir „Vonage“ naudoja centralizuotą sistemą, kurioje paskirstytai vykdomas skambučių perdavimas į laidinių telefonų tinklus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!