Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/45788/id-software-oficialiai-pristate-naujaji-doom/spausdinti/

„id Software“ oficialiai pristatė naująjį DOOM

Publikuota: 2014-07-21 19:13
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Po ilgų metų laukimo konferencijoje „QuakeCon“ oficialiai anonsuotas naujasis DOOM. Kūrėjai taip pat papasakojo apie tam tikras būsimo žaidimo detales, rašo puslapis „Polygon“.

Naujoji kultinio serialo dalis vadinsis DOOM – be jokių papildomų priedėlių ir skaičių, rodančių serijos dalies numerį. Turėsime reikalų su pilnaverčiu projektu, ir tai bus jokiu būdu ne DOOM 4, o jame rasime viską, kas buvo geriausia ankstesnėje trilogijoje, teigė „Bethesda“ ir „id Software“ atstovai.

Žaidėjai ir toliau kovos Marse, tačiau jau už mokslinių tyrimų bazės UAC ribų. Žaidimo prodiuseris Marty Stratton teigė, kad naujasis DOOM „bus nuostabus, o kovos su labai protingais priešais stebins savo realistiškumu“. Kaip ir ankstesnėse dalyse, rasime ne tik benzininį pjūklą, bet ir dvivamzdį, taip pat plazminių ginklų.

„id Software“ oficialiai pristatė naująjį DOOM

Uždaroje žaidimo prezentacijoje kūrėjai žurnalistams parodė ypač dinamišką sceną su labai įdomiais siužetiniais momentais, kurių nebuvo ankstesnėse serijos dalyse.

Paaiškėjo, kad pagrindinis herojus galės nurauti priešų rankas, kad jų pirštų atspaudai būtų panaudoti skenerius turinčiuose praleidimo punktuose, kartu peršokti per kliūtis, atlikti dvigubus šuolius ore. Tačiau labiausiai žiūrovus sužavėjo efektingas priešo pribaigimas herojaus batu.

Kūrėjai pristatymo metu pabrėžė, kad naujasis DOOM – tai klasikinė pirmojo asmens šaudyklė su viena siužetine linija. Viskas laikantis senų gerų tradicijų.

Priminsime, kad apie naujojo DOOM kūrimą buvo paskelbta dar 2008 m. Vėliau, jau 2011 m., leidėjas „Bethesda“ nusprendė visus darbus pradėti iš naujo, visiškai peržiūrėta žaidimo koncepcija.

Apie būsimo DOOM pasirodymo datą nieko nepranešta, tačiau žinoma, kad žaidimas bus skirtas PC, „Xbox One“ ir „Playstation 4“. Konsolių atveju galima tikėtis „Full HD“ (1080p/60 fps) raiškos palaikymo. Bus naudojamas varikliukas „id Tech 6“, kurį „Bethesda“ atstovai juokais vadina „id Tech 666“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!