Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/45776/mozilla-pristate-mozjpeg-2-0/spausdinti/

„Mozilla“ pristatė „Mozjpeg 2.0“

Publikuota: 2014-07-20 16:17
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Mozilla“ pranešė, kad išleido naują JPEG formato failų suspaudimo instrumentą „Mozjpeg“. Naujoji versija „Mozjpeg 2.0“ leidžia paveiksliuką sumažinti vidutiniškai 5 %, jei lygintume su dabar naudojamu standartu JPEG, tuo tarpu geriausiu atveju suspaudimo lygis siekia 15 %.

Atskirai paimtam galutiniam vartotojui vieno ar kelių paveiksliukų suspaudimas 5–15 % didelės reikšmės neturės, tačiau dideliems interneto puslapiams, tokiems kaip „Facebook“, tai leis žymiai sumažinti duomenų srautą.

„Mozilla“ pristatė „Mozjpeg 2.0“

Kūrėjai iš „Mozilla“ teigia, kad jų tikslas yra sutrumpinti puslapių krovimosi laiką, ypač tuomet, kai juose yra daug vaizdinės medžiagos. „Mozjpeg 2.0“ veikia ne tik su progresyviu JPEG formato variantu, bet ir baziniu.

Prie naujos „Mozjpeg“ versijos prisidėjo ir socialinio tinklo „Facebook“ specialistai, kurie jau pradėjo testuoti naująjį instrumentą. Kompanijai „Mozilla“ buvo skirtas 60 000 dolerių finansavimas, kad darbai būtų tęsiami ir toliau, o ateityje pasirodytų ir versija „Mozjpeg 3.0“.

Formatas JPEG, kuriam yra jau daugiau nei 20 metų, šiuo metu turi nemažai konkurentų. Pavyzdžiui, „Google“ yra pristačiusi standartą „WebP“, kuris sukurtas kaip vaizdo formato VP8 atšaka. Tačiau kompanija „Mozilla“ jau buvo atlikusi ne vieną tyrimą ir parodė, kad naujieji formatai („WebP“, JPEG XR ir kt.), neturi esminių pranašumų prieš tradicinį JPEG.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!