Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4500/vokietijoje-masinis-edonkey-naudotoju-gaudymas/spausdinti/

Vokietijoje – masinis „eDonkey“ naudotojų gaudymas

Publikuota: 2006-05-27 10:50
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Tęsiasi muzikos industrijos ryklių kova su piratauti nevengiančiais internautais. Vokietijoje kaltinimai nelegaliu dalijimusi muzika, naudojant „peer-to-peer“ tipo programas, pateikti 3500 asmenų.

Visi jie - „eDonkey“ tinklo mėgėjai, kiekvienas iš kurių dalijosi („sharino“) vidutiniškai po 8000 failų. Na, kiekis tikrai nekuklus, tad nieko nuostabaus, kad sulaukta teisėsaugos dėmesio juolab, kad praktiškai visa tinkle publikuojama medžiaga buvo piratinė.

Pranešama, kad tyrimo veiksmai buvo vykdomi net 130 Vokietijos vietovių. Rezultatai atitinkami - pusketvirto tūkstančio piratų teisme. Kuo baigsis toks kiekis bylų nesiryžta spėti niekas.

Per pastaruosius tris metus autorių teisių gynėjai Vokietijoje iškėlė daugiau nei 7000 ieškinių „peer-to-peer“ tipo programų naudotojams. Pranešama, kad kai kurie iš jų sutiko su kaltintojais susitarti bei sumokėjo vidutiniškai 2500 eurų kompensacijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!