Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/44461/interneto-tamsioji-puse-nuo-siol-turi-ginklu-narkotiku-paieskos-sistema/spausdinti/

Interneto „tamsioji pusė“ nuo šiol turi ginklų, narkotikų paieškos sistemą

Publikuota: 2014-04-19 08:21
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Interneto „tamsioji pusė“, kuri prieinama tik per anonimiškumą garantuojantį tinklą „Tor“, primena ankstyvąsias Pasaulio Voratinklio dienas, tarp visko ir tai, kaip sunku buvo jame susigaudyti. Dauguma vartotojų naudojasi viena nuoroda po kitos, ieškomi puslapių sąrašai, taip pat įvedami sudėtingi adresai į atitinkamą naršyklės laukelį. Puslapiai dažnai keičia savo adresus, taip siekiant užtikrinti saugumą.

Iš esmės, taip vadinamas „DarkNet“ reikalingas tam, kad būtų galima užsisakyti nelegalių dalykų. Neseniai nežinomas autorius (ar jų grupė) sukūrė paieškos tarnybą „Grams“, kuris indeksuoja aštuonias didžiausias „juodąsias“ rinkas, tokias kaip „Silk Road“, praneša puslapis „Wired“.

Puslapis šiuo metu prieinamas adresu http://grams7enufi7jmdl.onion, jį galima pasiekti tik per tinklą „Tor“. Sistema pateikia populiariausių užklausų rezultatus. Vartotojai gali apriboti paiešką konkrečiais puslapiais, filtruoti pagal kainą ir pasiūlymo patalpinimą datą. Kartu galima matyti aktualų bitkoino kursą, kuris atnaujinamas kas penkias minutes.

„Grams“ iš dalies panašus į „Google Search“ – jis beveik pilnai kopijuoja jo išvaizdą. Čia netgi galima rasti mygtuką „Man sekasi!“, kuris sukuria atsitiktinę užklausą. Kūrėjai ketina gauti pajamų iš klientų, kurie norės, kad jų prekės/paslaugos paieškos sistemoje būtų kuo aukščiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!