Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4430/infobankas-pirmieji-prades-teikti-grt-informacija/spausdinti/

„InfoBankas“ pirmieji pradės teikti GRT informaciją

Publikuota: 2006-05-18 12:44
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: InfoBankas, UAB

UAB „InfoBankas“, kreditingumo informacijos lyderis Lietuvoje, pirmieji teiks informaciją iš Gyventojų registro tarnybos (GRT). Po sėkmingų derybų ir derinimų su Valstybine duomenų apsaugos inspekcija pasirašyta sutartis su Gyventojų registro tarnyba.

Bendrą skolininkų sistemą administruojančio „InfoBanko“ tikslas - pritaikant Gyventojų registro tarnybos (GRT) ir įvairių valstybės registrų bei informacinių sistemų informaciją, pasiūlyti „vieno langelio“ sprendimą tikrinant duomenis apie fizinius asmenis informacinėje sistemoje „InfoBankas“. Ši informacija ypač vertinga mokumo vertinimo ir įsiskolinimo valdymo tikslais.

„Naudojantis tiesioginiu Gyventojų registro tarnybos informacijos teikimu, gavus asmens sutikimą, leis sumažinti finansinį piktnaudžiavimą, finansų ir telekomunikacijų sektoriuose, o kartu padidins ir asmens duomenų saugumą. Tai yra didelis žingsnis žinių visuomenės link “, - teigė UAB „InfoBankas“ generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius.

Šiuo metu Lietuvos rinkai „InfoBankas“ siūlo: didžiausios skolininkų sistemos paslaugas, kurią vienija visi bankai, lizingo, telekomunikacijų bendrovės bei daugelis kitų įmonių; marketingines atrankas, kurios padeda efektyviau vykdyti pardavimo procesus; kreditingumo ataskaitas su statistiniu įmonių reitingo modeliu, leidžiančiu prognozuoti įmonių nemokumą. UAB “Infobankas” koncentruojasi į intelektualių kredito rizikos valdymo sprendimų kūrimą ir diegimą Lietuvoje.

„Džiaugiamės galėdami pirmieji savo klientams pasiūlyti efektyvius ir pridėtinę vertę kuriančius sprendimus. Nuolatos investuojame į naujų paslaugų kūrimą ir diegimą. Greitu metu pasiūlysime naujus kredito rizikos valdymo sprendimus “, - teigė UAB „InfoBankas“ rinkodaros projektų vadovas Karolis Baleiša.

Šiuo metu bendroje skolininkų sistemoje „InfoBankas“ yra sukaupta per 415 000 įrašų apie skolas, bendras skolų portfelis siekia 420 000 000 Litų. Sistema naudojasi keli tūkstančiai vartotojų iš didžiausių Lietuvos finansų, telekomunikacijų, gamybos bendrovių bei daugelis kitų, kurie per mėnesį atlieka virš 250 000 paieškų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!