Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4415/interneto-vartotojams-siuloma-ivertinti-savo-kompiuterio-saugumo-lygi/spausdinti/

Interneto vartotojams siūloma įvertinti savo kompiuterio saugumo lygį

Publikuota: 2006-05-17 10:50
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

Gegužės 17 d. pažymint Pasaulio informacinės visuomenės dieną, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) siūlo namų ūkių interneto vartotojams patikrinti ir įvertinti kompiuterio ir jame saugomų duomenų saugumo lygį. RRT parengė paprastą savitikros testą, kurį atlikę vartotojai sužinos, ar pakankamai apsaugotas yra jų kompiuteris ir jame esantys duomenys. Gavę testo rezultatus, vartotojai galės sužinoti pagrindines rekomendacijas, kaip sumažinti saugumo incidentų elektroninėje erdvėje riziką. Šia iniciatyva siekiama paraginti asmeninių kompiuterių vartotojus būti budresnius ir atidžiau saugoti savo privatumą elektroninėje erdvėje. Savitikros testą galima rasti tinklų ir informacijos saugumui skirtoje interneto svetainėje www.esaugumas.lt.

„Šią svarbią pasaulio informacinei visuomenei dieną linkime visiems šios bendruomenės nariams kartu kurti dar saugesnį pasaulio elektroninį tinklą“, – sako RRT direktorius Tomas Barakauskas. – „Informacinės visuomenės kūrimas yra ne tik plačias perspektyvas žadantis procesas, bet ir sudėtingas iššūkis, reikalaujantis dėmesio ir plačių visuomenės sluoksnių aktyvaus dalyvavimo“, – pažymėjo T.Barakauskas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!