Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4410/uz-prarastus-duomenis-jav-kompanijoms-bus-numatyta-atsakomybe/spausdinti/

Už prarastus duomenis JAV kompanijoms bus numatyta atsakomybė

Publikuota: 2006-05-17 09:03
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

JAV svarstomas naujas įstatymo projektas, numatantis privačių kompanijų, valdančių bet kokius asmeninius ar slaptus duomenis, atsakomybę tos informacijos praradimo atveju.

Įstatymo projekte numatoma, kad kai įvyko informacijos nutekėjimas, kompanija turi informuoti federalinius organus, tokius kaip FTP arba kitas JAV spec. tarnybas.

Be to, verta panagrinėti kelis įdomesnius dokumento momentus. Tuo atveju, jeigu kompanijoje įvyko duomenų nutekėjimas, tai per 7 dienas kompanijos atstovai turi pateikti išsamią ataskaitą apie nutekėjimą ir perduoti tyrimą valdžios institucijoms.

Taip pat verta paminėti, jog kompanijos ir JAV spec. tarnybos per 30 dienų gali išvis neviešinti nutekėjimo fakto, o tuo atveju, jei informacija buvo itin slapto pobūdžio, šis terminas galės būti pratęstas.

Dokumente kalbama ir apie kompanijų iš kurių buvo pavogti duomenys atsakomybę. Ji gręsia ir nepateikus ataskaitos apie konkrečius po vagystės atliktus veiksmus - kiekviena delsimo diena kainuos 50 000 JAV dolerių, taip bauda gali augti iki 1 000 000 JAV dolerių.

Vakarų saugumo ekspertų nuomone, šiame įstatymo projekte, JAV valdžia pasistengė numatyti pastarųjų metų faktus, kai kompanijos praradinėjo milžiniškus informacijos kiekius, atsisakydavo bendradarbiavimo su FTB ir vilkino tyrimą, o kai kuriais atvejais apie vagystę apskritai buvo nutylima.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!