Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4348/mcaffee-teigia-jog-os-x-yra-ne-ka-saugesne-nei-kitos-os/spausdinti/

„McAffee“ teigia, jog „OS X“ yra ne ką saugesnė nei kitos OS

Publikuota: 2006-05-09 10:14
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Išleisdami naują saugumo produktą „Mac“ kompiuteriams, „McAffee“ savo reklaminėje kampanijoje pateike keletą gana skambių teiginių apie „OS X“ saugumą.

„McAffee“, pristatydama antivirusą „McAffee VirusScan“ „Mac“ kompiuteriams, pateikė teiginį, jog „OS X“ vartotojai yra ne ką labiau apsaugoti nei kitų OS vartotojai. Šį teiginį jie bandė pagrįsti cituodami kovo mėnesio atnaujinimų „OS X“ operacinei sistemai paketo išleidimą. Šis paketas ištaisė apie 20 įvairių pažeidžiamumų, kurie vienaip ar kitaip galėjo kompromituoti kompiuterio saugumą. Kitas jų teiginys buvo, jog tokie populiarūs „Apple“ produktai, kaip „iPod“, didina „Mac“ vartotojų gretas, o kuo didesnės vartotojų gretos, tuo vis daugiau yra pritraukiama žmonių, rašančių kenkėjišką programinę įrangą ir įvairių saugumo ekspertų.

„McAffee“ taip pat pripažino, jog „Mac“ naudojantys vartotojai šiuo metu yra saugesni nei pavyzdžiui „Windows“ OS paprasti vartotojai. Tačiau didėjant „OS X“ surandamų pažeidžiamų skaičiui, jos vartotojai vis dėlto turėtų pagalvoti apie papildomą apsaugą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!