Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4346/combimouse-peles-ir-klaviaturos-hibridas/spausdinti/

„Combimouse“ – pelės ir klaviatūros hibridas

Publikuota: 2006-05-09 08:13
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Sergejus Bondarenko
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Klaviatūra ir pelė – tai mums įprastos duomenų įvedimo priemonės, tačiau toli gražu ne patogiausios. Pirmiausiai dėl to, kad tarp jų reikia nuolat persijunginėti, perkeliant dešinę ranką. „Combimouse“ kūrėjai sukryžmino šiuos du įrenginius, tokiu būdu sukūrus „klaviatūrpelę“.

Neįprastas manipuliatorius susideda iš dviejų dalių – dešinei ir kairei rankai. Ta dalis, kuri skirta dešinei rankai, turi išlenktą formą, iš tolo primenančią pelę. Idėja ta, kad kai žmogus renka tekstą, visi jo pirštai yra virš klavišų, o kai norisi pasinaudoti pele, aprėpia įrenginį tik didžiuoju ir mažuoju pirštu. Tai įjungia pelės režimą, ir žmogus gali naudoti tris klavišus, išdėstytus centre („J“, „I“, „O“), kaip pelės klavišus. O vietoj dešinio ir kairiojo pelės mygtuko naudojami klavišai „.“ ir „L“. Ratukas yra kairėje įrenginio dalyje, ten pat yra ir keli populiarūs multimedijos mygtukai.

Sunku pasakyti, kiek „klaviatūrpelė“ yra patogi, tačiau akivaizdu, kad vartotojui, pripratusiam prie tokio įrenginio, bus sunku grįžti prie įprastų klaviatūrų bei pelių, jei „Combimouse“ netyčia suges.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!