Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4285/antivirusu-gamintoja-symantec-kuria-grupe-kovai-su-phishing/spausdinti/

Antivirusų gamintoja „Symantec“ kuria grupę kovai su „phishing“

Publikuota: 2006-05-03 11:10
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Pirmadienį „Symantec“ paskelbė, jog dar su keliomis saugumo kompanijomis, finansų institucijomis ir interneto prekybininkais kuria grupę kovai su „phisihng“.

„Symantec Phish Report Network“ įkūrė anti phising'o kompanija „WholeSecurity“, kurią praeitų metų rugsėjį nupirko „Symantec“. Grupę sudaro tokios žinomos kompanijos kaip „RSA Security“, „eBay“, „PayPal“, „Wells Fargo“ ir „Yahoo“.

Tinklas sudarytas iš siuntėjų, kurie siunčia apgavikiškų interneto svetainių adresus „Symantec“. Kompanija juos nuodugniai ištiria ir nusprendžia, ar įvardyti tokią svetainę, kaip užsiminėjančia „phishing“.

„Symantec“ gautą informaciją išplatina tarp vartotojų, naudojančių jos produktus ir taip neleidžia vartotojams lankytis kenkėjiško turinio tinklapiuose.

Siuntėjams tai labai naudinga, kadangi jie gali apsaugoti savo klientus nuo „phishing“. Vartotojai gauna šviežią patikrintą informaciją apie kenkėjiškas svetaines ir atnaujina programinę įrangą, saugumui užtikrinti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!