Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4254/agento-007-kontora-iesko-saugumo-specialistu/spausdinti/

Agento 007 kontora ieško saugumo specialistų

Publikuota: 2006-04-29 16:41
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Didžiosios Britanijos užsienio žvalgyba ieško IT ir technikos ekspertų rinkti informaciją ir šnipinėti užsienio šalių kompiuterius. Darbo pasiūlimas buvo paskelbtas ketvirtadieno „The Times“ laikraštyje kaip naujokų šaukimo kampanijos dalis.

MI6 (slapta žvalgybos tarnyba) atstovas spaudai sakė: „Siekiame neatsilikti nuo kitų šalių, kurios jau taip daro bei apsaugoti savo sistemas nuo nulaužimo. Tai yra pirmasis iš numatomų tokio pobūdžio pranešimų“.

Organizacija ieško žmonių iš įvairių visuomenės sluoksnių, įskaitant ir su karine patirtimi, moksliniu laipsniu ar darbo patirtimi.

Programinės įrangos, tinklo ir komunikacijos darbuotojų bus reikalaujama atlikti tokius darbus, kaip „testuojant kitų žmonių kompiuterių saugumą, bandyti į juos įsilaužti“.

Praeitų metų spalį, MI6 atidarė interneto svetainę, kurioje stengiasi išsklaidyti šnipinėjimo mitus, pavaizduotus Ian Flemingo agento James Bond istorijose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!