Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4242/slaptazodziai-tai-pazeidziamiausia-sistemu-grandis/spausdinti/

Slaptažodžiai - tai pažeidžiamiausia sistemų grandis

Publikuota: 2006-04-28 12:48
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Tyrimai parodė, kad tik 14 procentų pasirenka skirtingus slaptažodžius.

Daugelis įmonių visame pasaulyje turėtų pasirinkti tvirtesnę discipliną, kad apsaugotų savo sistemas - nei ugniasienės, nei antivirusinės programos, nei šifravimo technikos jiems nepadės, jei jie nesugebės suvaldyti žmogiškojo faktoriaus.

„Sophos“ išleido pranešimą, kad tik 14 procentų žmonių renkasi skirtingus slaptažodžius visose prieigose. 41 procentas vartotojų pripažino, kad visada renkasi vienodus slaptažodžius.

„Sophos“ direktorius, Graham Cluley, pripažino, kad yra visiška beprotystė pasirinkti tokius pat slaptažodius tiek tinklapyje apie futbolo rungtynių rezultatus, tiek ir savo banko sąskaitos elektroninėje prieigoje.

Tokių pat slaptažodžių naudojimas leidžia įsilaužėliams pavogti jūsų elektroninę tapatybę viename tinklapyje ir puikiausiai panaudoti tuos pačius slaptažodžius kitoje. Taigi, jei naudojate tuos pačius slaptažodžius, neišsigąskite, jei šiek tiek pinigų staiga dings iš jūsų banko sąskaitos.

„Sophos“ apklausa parodė, kad 3/4 vartotojų naudoja lengvai nulaužiamus slaptažodžius, kurie gali būti lengvai perrenkami (t.y. naudojant „brute force“ ataką) ir surandami.

Niekada nepamirškite, kad jūsų slaptažodžiai gali būti silpniausia saugumo sistemos dalis, o saugumo sistema saugi tiek, kiek saugi jos silpniausia grandis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!