Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4240/lietuva-pagal-it-indeksa-uzima-38-vieta-is-65-saliu/spausdinti/

Lietuva pagal IT indeksą užima 38 vietą iš 65 šalių

Publikuota: 2006-04-28 10:22
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

Lietuva pagal informacijos technologijų (IT) indeksą 2006 metais aplenkė savo kaimynę Latviją ir tarp 65 valstybių atsidūrė 38 vietoje, tačiau dar gerokai atsilieka nuo Estijos. Tai rodo įtakingo britų savaitraščio „The Economist“ kartu su „IBM Institute for Business value“ atliktas tyrimas. Jo duomenimis, Lietuva 2006 metais pagal šį indeksą pakilo dvejomis pozicijomis iš 40 vietos 2005-aisiais.

„Didžiuojuosi, kad pasaulinio masto tyrimas pripažįsta, jog Lietuva viršija vidutinius Rytų ir Centrinės Europos šalių rodiklius. Tikiu, kad aukščiausio lygio IBM specialistų Lietuvoje vykdyti projektai kartu su „Infostruktūra“, „Lietuvos geležinkeliais“ taip pat padėjo pasiekti puikių rezultatų. Svarbu, kad tyrimas akcentuoja harmoningos visuomenės plėtros pagrindus ir nuosekliai vertina daugelę kriterijų. Lietuvai itin svarbi tyrimo autorių pastaba apie nepakankamą verslo ir vartotojų reagavimą į naujųjų technologijų iššūkius. Be to, minėdamas sėkmingą privataus ir viešojo sektorių bendradarbiavimo iniciatyvą „Langas į ateitį“ atkreipčiau dėmesį, kad tokių pavyzdžių turi būti žymiai daugiau“, - tyrimo rezultatus komentavo „IBM Lietuva“ generalinis direktorius Rimantas Vaitkus.

Tuo tarpu Latvija kartu su Meksika pagal IT indeksą 2006 metais užėmė 39 vietą, o 2005-aisiais ji buvo 37 vietoje. Estija šiais metais, palyginti su 2005-aisiais, pagal IT indeksą taip pat nusirito iš 26 į 27 vietą.

Pirmą-trečią vietas pagal šį indeksą 2006 metais užima atitinkamai Danija, JAV ir Šveicarija, o paskutines tris - Azerbaidžanas, Pakistanas ir Vietnamas.

Šalys buvo vertinamos pagal išvystytą telekomunikacijų infrastruktūrą, verslo aplinką IT plėtrai, gyventojų ir verslo poreikius ir vartojimą, piratavimo lygį ir kitus rodiklius.

Daugiau informacijos - archyve.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!