Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4223/azija-tampa-daugiausia-spam-zinuciu-platinanciu-zemynu/spausdinti/

Azija tampa daugiausia „spam“ žinučių platinančiu žemynu

Publikuota: 2006-04-26 10:41
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Esaugumas.lt

Kompanija „Sophos“ nustatė, kad 2006 m. I ketvirtį didžiausias „spam“ laiškų plitimo šaltinis buvo JAV – 23,1 % viso nepageidaujamo el. pašto srauto, antroje vietoje ,„įsitvirtino“ Kinija (kartu su Honkongu) – 21,9 %. Daugiausia „spam“ platinantis žemynas buvo Azija – 42,8 %, antroje vietoje „liko“ Šiaurės Amerika – 25,6 %, ją beveik pasivijo Europa – 25,0 %.

„Sophos“ ekspertai pažymėjo, kad JAV dar prieš dvejus metus buvo aiškus „spam“ platinimo lyderis pasaulyje – iš šios šalies atkeliaudavo virš 50 % visų „spam“ laiškų. Per šiuos metus JAV pasiekė tam tikros pažangos. Keliamas visuomenės sąmoningumo lygis, diegiamos saugos nuo kompiuterinių incidentų priemonės bei griežtos bausmės „spam“ platintojams davė savo vaisių – „spam“ srautas iš JAV nuolat mažėjo.

Mažėjant nepageidaujamo el. pašto srautui iš Šiaurės Amerikos, pastebima „spam“ augimo tendencija Azijoje ir Europoje. Kinija, iš kurios „spam“ srautas sparčiai auga, pretenduoja netolimoje ateityje tapti „spam“ platinimo lydere. O Europa jau baigia pasivyti Šiaurės Ameriką pagal siunčiamų nepageidaujamų žinučių kiekį.

„Sophos“ pažymi, kad didžioji „spam“ srauto dalis yra generuojama kompiuterių „zombių“ – įsilaužėlių pažeistų ir jų valdomų kompiuterių. Štai ,kodėl labai svarbu nuo to apsaugoti savo kompiuterius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!