Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4216/blogus-forumu-moderatorius-nuo-siol-sodins/spausdinti/

Blogus forumų moderatorius nuo šiol sodins

Publikuota: 2006-04-26 12:19
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Vokietijos miesto Hamburgo teismas mano, jog moderatoriai yra atsakingi už nelegalų turinį, pateikiamą jų kontroliuojamoje internetinio ištekliaus vietoje.

Primename, kad seniau vokiško puslapio moderatorius galėjo būti nubaustas tik už medžiagą, pateiktą jo moderuojamame forume jam pačiam leidus. Tačiau dabar teisėjai mano, jog jeigu moderatorius nepastebėjo nelegalaus turinio atsiradimo forume - tai jo asmeninės problemos. Dabar moderatoriai turės rinktis - arba darbas, arba forumo priežiūra visą parą.

Šis sprendimas buvo pateiktas Hamburgo teismo nagrinėjant „Universal Boards“ kompanijos ieškinį „Heise Online“ puslapiui. „Universal Boards“ yra žinoma savo „autodialeriais“ ir įtartina verslo praktika, įskaitant ir pasibaigusių domenų supirkinėjimą, siekiant peradresuoti užklausas į pornografinius tinklapius.

Maždaug prieš metus vienas iš „Heise Online“ lankytojų patalpino forume skriptą, kuris turėjo „pakenkti kompanijos verslui“. „Universal Boards“ sugebėjo išsireikalauti pašalinti kenksmingą programą, tačiau nesugebėjo „Heise online“ savininkų pažadėti, jog panašaus pobūdžio programos daugiau nepasirodys jų tinklapyje. Dabar, kai praėjo maždaug metai, jiems tai pavyko. Tiesa, „Heise Online“ savininkas kol kas žada nenuleisti rankų ir pateiks teismui apeliaciją, rašo „The Register“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!