Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4210/europos-ir-jav-kompanijos-pasiruosusios-didinti-lesas-skiriamas-informacijos-apsaugai/spausdinti/

Europos ir JAV kompanijos pasiruošusios didinti lėšas skiriamas informacijos apsaugai

Publikuota: 2006-04-25 14:22
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Europos ir JAV kompanijos pasiruošusios mokėti nemažus pinigus savo informacinių sistemų saugumo užtikrinimui.

Tokią išvadą padarė „Forrester Consulting“ kompanijos, apklaususios JAV ir 8 Europos šalių verslininkus.

Daugiau nei trečdalis apklaustųjų (38%) suplanavo identifikacijos ir priėjimo kontrolės sistemoms išleisti apie 250 tūkst. eurų, o 12 procentų ketina išleisti šioms reikmėms daugiau nei 1 milijoną eurų. 41 procentas apklaustųjų ketina didinti lėšas, skiriamas informacinių technologijų apsaugai trijų metų bėgyje ir tik 6 procentai ketina sumažinti saugumui skiriamų lėšų skaičių.

Analogiškos apklausos, įvykdytos „British Telecom“, rezultatai taip pat rodo, kad kompanijos tobulina esamas teisių ir privilegijų paskirstymo sistemas. Kas trečioje organizacijoje per 12 mėnesių ketinama naudoti patikimą autentifikacijos sistemą. Tačiau mažiau nei pusė apklaustųjų ketina suteikti priėjimą prie duomenų savo klientams ir verslo partneriams.

Be saugumo užtikrinimo, priėjimo prie duomenų kontrolė leis padidinti personalo mobiliumą ir produktyvumą, sumažins lėšas skiriamas palaikymo tarnybai ir leis centralizuoti žmonių ir kitų resursų valdymą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!