Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4187/virusu-gamintojai-imasi-virtualaus-lupikavimo/spausdinti/

Virusų gamintojai imasi virtualaus lupikavimo

Publikuota: 2006-04-23 12:24
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Virusų gamintojai ir skleidėjai nebesinaudoja savo technologijomis taip slaptai, kaip seniau.

„Kaspersky Labs“ ataskaitos „Malware Evolution: January to March 2006“ duomenimis, per pirmus tris šių metų mėnesius virusų gamintojai ir skleidėjai nuo „botų“ tinklų kūrimo perėjo prie tiesioginio kiekvienos aukos išnaudojimo.

Virusuose būna implementuojamos funkcijos šifruojančios duomenis kietajame diske. Po infekcijos jos būna įvykdomos, taip dalis duomenų lieka užšifruoti ir jų nebeįmanoma naudoti, nebent yra gaunamas šifro raktas ir jie vėl iššifruojami. Taigi virusų gamintojai iš savo aukų reikalauja pinigų būtent už šiuos raktus, arba tiesiog antivirusinės programėles, atkuriančios sistemą ir apsaugančios nuo jų virusų. Reikalaujamas užmokestis už tai - nuo 50 iki 2500 JAV dolerių.

„Kaspersky Labs“ sugebėjo nulaužti šifrus ir atkurti duomenis pas daugiau nei pusę savo klientų, bet taip pat pranešama, kad matydami perspektyvas, virusų gamintojai taiko ir ieško naujų, žymiai sudėtingesnių pasipelnymo būdų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!