Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4142/piratams-teks-apsieiti-be-naujos-vista-vartotojo-sasajos/spausdinti/

Piratams teks apsieiti be naujos „Vista“ vartotojo sąsajos?

Publikuota: 2006-04-19 09:29
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

„Microsoft“ tradiciškai stengiasi padaryti viską, kad „Windows“ operacinė nebūtų lengvas kąsnelis piratams. Pastarieji savo ruožtu korporacijos kuriamus barjerus puikiai įveikia per mažiau nei kelias savaites. Dar vienas „Microsoft“ ir piratų varžybų raundas nusimato pasirodžius „Windows Vista“ operacinei sistemai.

Šįkart „Microsoft“ sprendimas kiek keistas - piratinėse „Windows Vista“ versijose neveiks viena pastebimiausių jų naujovių - „Aero Glass“ vartotojo sąsaja. Bent jau taip interviu tinklapiui CNET teigė vienas iš kompanijos atstovų.

Na, kažin ar tai rimta nuobauda už piratavimą. Juk „Aero Glass“ šiaip ar taip nenaudos daug vartotojų, kurių kompiuterių vaizdo posistemės „Windows Vista“ pasirodymo metu bus per silpnos. Aišku, nematyti naujosios vartotojo sąsajos gali būti pikta, bet juk ne dėl jos atnaujinama OS.

Kaip ten bebūtų, operacinės sistemos, reik pastebėti, yra vienas vertesnių mūsų litų dalykų. Perkant naują „Windows“ šeimos narę, žinome, kad ją naudosime ne vienerius ir ne dvejus metus, kasdien. Tad už kiekvienus iš tų būsimų naudojimo metų sumokėti kokius 80 Lt nėra daug, juk „World of Warcraft“ kainuoja gerokai brangiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!