Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4099/lietuvos-reitingas-pagal-itt-technologiju-vartojima-ir-konkurencinguma-beveik-nepakito/spausdinti/

Lietuvos reitingas pagal ITT technologijų vartojimą ir konkurencingumą beveik nepakito

Publikuota: 2006-04-13 15:42
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: el. paštas Asociacija „Infobalt“

Kai 2004 metais, „Pasaulio Ekonomikos Forumui“ paskelbus, kad Lietuva pasaulyje pagal ITT technologijų įsisavinimą valstybiniame, verslo ir asmeninio vartojimo sektoriuose bei pagal konkurencingumą užima 43 vietą, asociacija „Infobalt“ savo visuotiniame susirinkime iškėlė iniciatyvą Lietuvos valdžiai, kad reikia ir įmanoma imtis komplektinių priemonių valstybės mąstu kad šis reitingas per kelis metus pasiektų 20-25 vietą.

Tačiau 2005 metais padėtis nepasikeitė ir pagal naujausią „Pasaulio Ekonomikos Forumo“ atliktą tyrimą, Lietuva užima jau 44 vietą. Tai rimtas signalas LR valdžiai ir asociacijai „Infobalt“, kad iki šiol vykdomos priemonės informacinės visuomenės plėtros srityje, gal ir gali lygiuotis pagal Baltijos ir Rytų Europos regiono plėtros tempus, bet nėra pasaulinio lygio. Tikslinga, remiantis 2005 metų rezultatais, persvarstyti valstybės veiksmų planą ir prioritetus, kad būtų galima tikėtis 2007 metais kokios nors pažangos „Pasaulio Ekonomikos Forumo“ reitingų lentelėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!