Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4082/elektronine-sistema-leis-prisideti-prie-es-paramos-paskirstymo-skaidrumo/spausdinti/

Elektroninė sistema leis prisidėti prie ES paramos paskirstymo skaidrumo

Publikuota: 2006-04-12 11:07
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Europos sąjungos (ES) paramos paskirstymu besidominti visuomenė raginama tiesiogiai dalyvauti paramos paskirstymo skaidrumo įgyvendinimo procese. Praeitą savaitę startavo specializuota informacinio portalo Visuomenei.lt sistema, suteikianti piliečiams galimybę ne tik pateikti jiems aktualius klausimus pasirinktai institucijai ar atsakingam asmeniui, bet ir stebėti, per kiek laiko reaguojama į užklausas ir pateikiami atsakymai.

Sistema fiksuos pateiktus klausimus, tikslų laiką, klausimo būseną (atsakymas laukiamas/gautas), atsakymą bei tikslų jo pateikimo laiką. Sudaryta galimybė atsakingoms institucijoms pačioms pateikti atsakymo tekstą tiesiai sistemoje, su autorizuotu prisijungimu, kuris leidžia tik konkrečiai institucijai, be pašalinių asmenų įsikišimo laisvai peržiūrėti jiems pateiktų klausimų būsenas bei tinkamu laiku atsakyti klausiantiems. Klausimų autoriai apie atsakingų institucijų pateiktus atsakymus ir pasikeitusią klausimo būseną per kelias sekundes bus informuojami elektroniniu paštu.

Pasak sistemos kūrėjų, dažnai piliečiai jiems prieinamuose informaciniuose portaluose ar duomenų bazėse neranda atsakymo į juos dominantį klausimą apie ES paramą ar į aktualius klausimus atsakingos institucijos tiesiog neatsako. Tikimasi, ši sistema leis šias problemas išspręsti.

„Minėtina ir tam tikra priežiūros - kontrolės funkcija, kurią atliks sistema. Klausimų autoriai, komunikuodami su atitinkamus sprendimus skirstant ES paramą priimančių institucijų darbuotojais, taps savotiškais stebėtojais. Toks piliečių ir valdžios santykis ypač svarbus užtkrinant viešą ir skaidrų ES lėšų paskirstymą, galiausiai, visuomenės dalyvavimą ir pilietinį aktyvumą“, - įsitikinęs Lietuvos studentų sąjungos viceprezidentas Liutauras Kazlavickas.

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) skatina Lietuvos studentus domėtis ES paramos paskirstymo klausimais ir aktyviai prisidėti prie Visuomenei.lt sistemos suteikiamų galimybių išnaudojimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!