Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/4009/sulaikytas-al-quaeda-hakeris/spausdinti/

Sulaikytas „Al Quaeda“ hakeris

Publikuota: 2006-04-04 10:32
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Beveik du metus pasaulio specialiosios tarnybos mėgino išsiaiškinti paslaptingo hakerio, skleidusio „Al Quaeda“ idėjas, tapatybę.

Nepagaunamas hakeris „Irhabi 007“ (Teroristas 007). Jis įsilauždavo į įvairių organizacijų puslapius ir palikdavo juose tekstus, apie džichadą ir „Al Quaeda“ veiksmus. Jam pasistengus, internete pasirodė filmuota įkaitų nužudymo medžiaga ir pranešimai apie tai, kad „Al Quaeda“ prisiima atsakomybę už tam tikrus teroro aktus.

Per du metus „Irhabi 007“ tapo vienas iš aktyviausių forumų apie džichadą arabų bei anglų kalbomis dalyvis. Be to, kad laužydavo serverius, „Irhabi 007“ dar organizuodavo „kolegoms“ „online“-seminarus.

Po Arkanzaso valstijos puslapio ir Džordžo Vašingtono universiteto serverių nulaužimo, buvo manoma, kad tai padarė amerikietis. Tačiau 2005 metų rudenį šio įsilaužėlio veikla pasibaigė, kadangi Londone buvo sulaikytas 22 metų Junisa Tsuoli, kuris įtariamas padėjęs organizuoti sprogimą Didžiojoje Britanijoje.

Po Tsuoli namuose įvykdytos kratos, buvo aptikti vogtų kreditinių kortelių numeriai. Vėliau paaiškėjo, kad šie numeriai buvo naudojami amerikos interneto tiekėjų paslaugoms apmokėti. Dabar įtariamąjam pateikti įvairūs kaltinimai, tačiau kol kas jam dar oficialiai nėra priskiriama „Irhabi 007“ tapatybė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!