Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3993/naujoji-anti-rootkit-technologija/spausdinti/

Naujoji „anti-rootkit“ technologija

Publikuota: 2006-04-01 11:11
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Panda Security Lietuva

„Panda“ saugumo sprendimai nuo virusų, šnipinėjimo programų, įsilaužėlių įrankių ir kitų internetinių grėsmių „Panda Titanium 2006 Antivirus + Antispyware“ ir „Panda Platinum 2006 Internet Security“ dabar jau turi naująją „anti-rootkit“ technologiją, kuri gali tikrinti ir aptikti atmintyje paslėptus įtartinus veiksmus. Šį metodą dažnai naudoja „rootkit“ programos, kurios ypatingai buvo populiarios paskutinį mėnesį, taip paslepiančios kenksmingus kodus. Taip virusai ir trojanai gali būti nepastebėti antivirusinių sprendimų.

„Rootkits“ yra plačiai naudojami kibernetinių nusikaltėlių, kurie moka įsilaužėliams už tokio tipo programos sukūrimą ir patikrinimą su visais antivirusiniais sprendimais, kad negali būti aptikti. Šis verslo modelis tapo populiariu pasipelnymo šaltiniu tarp įsilaužėlių ir internetinių grėsmių kūrėjų.

Naudodamiesi „rootkits“, trojanai ir kitos rūšies kenksmingi kodai gali būti paslėpti kompiuteryje. Paslėptas trojanas gali tada slapčia kenksmingai veikti, vartotojui net neįtariant ir antivirusiniam sprendimui neįsikišant. Dėl to, vartotojai gali net nežinoti, kad į jų kompiuterius siunčiamos pašto šiukšlės, paleidžiamos DoS atakos, kt.

Su tokiomis technologijomis, specialiai sukurtomis susekti šio tipo programas, kurios yra „Titanium“ ir „Platinum“ sprendimuose, „rootkits“ gali būti surasti kartu su grėsmėmis, kurias jie slepia, taip užtikrinant vartotojo privatumą ir saugumą.

„Rootkits“ tapo rimta problema paskutiniais mėnesiais, nors pati grėsmė jau seniai yra žinoma. Juos sunku aptikti, kaip ir programas, kurias jie slepia,“ teigia Luis Corrons, „PandaLabs“ direktorius. „Su šiuo mūsų produktų atnaujinimu veiksmai, „rootkits“ paslėpti atmintyje, yra susekami ir išanalizuojami antivirusiniu varikliuku, blokuojant tuos, kurie buvo identifikuoti pavojingais. Dėl to mūsų vartotojai yra pasaugoti nuo šio grėsmės metodo.“

Visi šių „Pandos“ produktų vartotojai gaus nemokamus programos atnaujinimus su šia technologija. Senesnių versijų vartotojai gali atnaujinti sprendimą į 2006 versiją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!