Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3810/java-autorius-nenuvertina-php/spausdinti/

„Java“ autorius nenuvertina PHP

Publikuota: 2006-03-14 08:05
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: PHP.lt

„Java“ programavimo kalbos autorius Džeimsas Goslingas, vienoje iš ką tik įvykusių „Java“ konferencijų paklaustas, ar nemato grėsmių iš kitokių kalbų, kaip antai, PHP ar „Ruby“, pusės, pagyrė PHP ir „Ruby“, kaip nuostabias sistemas, tačiau pažymėjo, kad jų specializacija yra visai kitokia nei „Java“: „Jų paskirtis - generuoti interneto puslapius“. Jo manymu, PHP ir „Ruby“ net nesiima jokių veiksmų, kaip papildyti programų (angl. applications) kūrimo įrankių rinką.

Dž. Goslingo manymu, su PHP įvairius dalykus galima įgyvendinti lengviau nei su „Java“, tačiau PHP yra orientuotas tik į interneto puslapius. Na, o „Java“ kalbai reikia ne tik paprastumo, bet ir galingumo. O „paprastumas ir galingumas“ turi blogybę: „Kuriant galingas sistemas, jos tampa sudėtingos.“

Dž. Goslingas pastebėjo, kad galima sėkmingai dirbti kartu naudojant ir „Java“, ir PHP: duomenų analizei galima naudoti „Java“, o rezultatų atvaizdavimą sėkmingai bei paprastai galima atlikti ir su PHP.

„Java“ autorius pažymėjo, kad tikėjosi rimtos kovos su „Microsoft .NET“, tačiau, jo manymu, „Microsoft“ beviltiškai susikoncentravusi tik į vieną platformą“ („Windows“).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!