Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3717/sujudimas-del-skype-meiles-intel-procesoriams-tesiasi/spausdinti/

Sujudimas dėl „Skype“ meilės „Intel“ procesoriams tęsiasi

Publikuota: 2006-03-05 16:23
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Prieš mažiau nei mėnesį buvo rašyta apie tai, kad „Intel“ užsimojo neįprastai konkuruoti su AMD. Kompanija sutarė su visiems gerai žinomos pokalbių internetu programos „Skype“ kūrėjais, kad, jei kompiuteryje naudojamas „Intel“ procesorius, konferenciniame pokalbyje galės dalyvauti 10 žmonių. Tuo tarpu, jei vietoje „Intel“ lusto AK viduje tūno AMD produktas, maksimalus konferencinio pokalbio dalyvių skaičius ribojamas iki 5.

AMD nusprendė viso to pro ausis nepraleisti. Kompanija kreipėsi į „Skype“ kūrėjus, reikalaudama pateikti dokumentaciją, iš kurios būtų matyti „Intel“ procesorių pranašumas, lemiantis didesnes jų galimybes, naudojantis programa. „Skype“ kūrėjus užsipuolė ir žiniasklaida, įkyriai klausdama, kokius testus atlikus nuspręsta, kad „Intel“ procesoriai konferenciniuose pokalbiuose dirba geriau už AMD gaminius.

„Skype“ atsisakė ką nors komentuoti, tuo tarpu „Intel“ atvirai pareiškė, kad naujoje „Skype“ versijoje nėra jokių būtent šios kompanijos produktams skirtų instrukcijų. Apribojimas susijęs tik su „politiniais“ motyvais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!