Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3714/pademonstruotas-pirmasis-universalus-virusas/spausdinti/

Pademonstruotas pirmasis universalus virusas

Publikuota: 2006-03-05 10:22
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Neįvardijama antivirusinių programų kūrėja, mobiliųjų įrenginių virusų tyrėjų asociacijos susitikime pademonstravo virusą, kuris geba migruoti iš stacionarių kompiuterių į nešiojamuosius įrenginius.

Laimei, tai kol kas nėra laisvėje sutinkamas „gyvunėlis“, o viso labo pačių antivirusų kūrėjų sukurtas bandomasis modelis, skirtas virusų mobiliesiems įrenginiams keliamai grėsmei iliustruoti. C# kalba parašytas bandomasis virusas geba plisti ir asmeniniais kompiuteriais, ir nešiojamaisias įrenginiais.

Viskas veikia paprastai. Būdamas kompiuteryje, virusas elgiasi kaip įprasti virusai - nukopijuoja savo aktyvavimo įrašus į sistemos registrą, nuolat veikia fone bei trikdo kompiuterio darbą. Tuo pat metu stebima „ActiveSync“ ir kitos, duomenims su delniniais kompiuteriais/mobiliaisiais telefonais keistis skirtos, programinės įrangos veikla. Pastebėjus, kad prie kompiuterio prijungtas nešiojamasis įrenginukas, virusas atakuoja jame esantį „My Documents“ katalogą ir apsigyvena jame.

Štai ir viskas. Suprantama, tokių universalių virusų pasirodymo grėsmė kol kas daugiau teorinė, bet susirūpinti gal ir verta. Iš kitos pusės - ar tokio demonstracinio viruso sukūrimas nėra būdas skatinti nešiojamiesiems įrenginiams skirtų antivirusinių priemonių pardavimus?..

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!