Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3666/ibm-novell-talkina-atviro-kodo-vartotoju-identifikavimo-projektui/spausdinti/

IBM, „Novell“ talkina atviro kodo vartotojų identifikavimo projektui

Publikuota: 2006-03-01 13:01
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©eSecurity.lt
Inf. šaltinis: eSecurity.lt

Pirmadienio spaudos pranešime teigiama, kad IBM, „Novell“ ir „Parity Communications“ prisidės prie atviro kodo projekto „Higgins“ kūrimo. Pagrindinis jo tikslas – sukurti nemokamą vartotojo identifikavimo sistemą, kurioje vartotojas galės pilnai valdyti savo duomenis.

„Eclipse Foundation“ valdomas projektas yra pagrįstas vartotojo valdomu („user-centric“) identifikavimu. Pats principas buvo sugalvotas Harvard'o teisės mokyklos „Berkman“ interneto ir visuomenės centre.

„Norint žengti žingsnį į kitą online saugumo lygį, vartotojai, valdžios ir verslo institucijos, turi iš esmės apsispręsti, kad siekia sistemos, kurioje individas turės daugiau galimybių valdyti ne tik pačią informaciją apie save, bet ir kam ši informacija gali būti atskleista“, - sako John Clippinger, vyresnysis „Berkman Center“ draugijos narys. „Mūsų tikslas sukurti atvirą ir plačiai naudojamą programinį pagrindą (angl. framework), kuriame individas būtų informacijos valdymo centre.“

Šis programinis paketas varžysis su „Microsoft InfoCard“ sistema. Pastaroji sistema pasirodys ir bus naudojama vartotojų identifikavimui „Microsoft Vista“ operacinėje sistemoje. Tikimasi, kad „Higgins“ sumažins neapsaugotos informacijos kiekį internete ir padės išvengti informacijos nutekėjimo atvejų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!