Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/3665/informacijos-vagystes-galimybe-kompanijos-viduje/spausdinti/

Informacijos vagystės galimybė kompanijos viduje

Publikuota: 2006-03-01 08:10
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©eSecurity.lt
Inf. šaltinis: eSecurity.lt

JAV saugumo ekspertas ragina kompanijas susirūpinti labai realia informacijos vagystės grėsme. Jo sukurta programa per kelias minutes gali užpildyti „iPod“ muzikinį grotuvą slaptais verslo dokumentais.

Dešimties metų patirtį turinčio saugumo specialisto išradimas yra skirtas muzikiniams grotuvams „iPod“. Programa dirba greitai - per porą minučių ji gali sukaupti ir patalpinti į nešiojamąjį įrenginį apie 100 megabaitų įvairios informacijos.

60GB talpinantis „iPod“ dažniausiai yra pakankamas sutalpinti visus vidutinio dydžio kompanijos dokumentus.

Žvelgiant iš šalies, darbuotojas, naudojantis tokio tipo programinę įrangą, niekaip neišsiskiria. Norint pavogti informaciją, tiesiog tereikia prijungti „iPod“ įrenginį prie bet kurio tinkle esančio kompiuterio USB jungties.

Programos kūrėjas Abe Usher neigia sukūręs ginklą, padedantį darbuotojams ir pašaliniams asmenims vogti informaciją, ir teigia, kad tokia taktika skatina kompanijas kurti strategiją ir saugotis informacijos vagysčių.

„Per dvi minutes įmanoma išgauti apie 100 megabaitų „Word“, „Excel“ ir PDF tipo bylų. Iš principo, bet kokius verslo duomenis. Šis pavyzdys puikiai parodo dėmesio stoką informacijos apsaugos procese“, - teigė Usher.

„Centennial“ firmos įkurėjas Andy Burton palaiko šį Usher'io išradimą ir tiki, kad jo siekiai yra teigiami, o kompanijos, kurios dar nepastebėjo šios sprągos, turėtų būti pažadintos.

„Mes žinome, kad mums reikalinga antivirusinė programa ir ugniasienė, todėl mes šias priemones turime čia ir dabar. Abe Usher programa labai puikus būdas parodyti spragą, kuri yra giliai organizacijos viduje. Manau, kad mažai verslo žmonių susimastė apie galimybę pavogti informaciją per kelias minutes tiesiog prijungiant „iPod“ įrenginį prie bet kurio kompiuterio“, sakė Burton.

Usher mano, kad integruoti išbandytą, gerai veikiančią ir kitoms funkcijoms netrukdančią USB valdymo sistemą užtruks apie du metus. Kompanijos turėtų paklausti savęs, ar jos gali tiek laukti.

Jis taip pat teigia, kad FBI įvertinimas, jog informacijos vagysčių nuostoliai yra apie 350 000 JAV dolerių, yra nerealūs. „Apsisaugoti nuo incidentų kainuoja pigiau, nei reaguoti į juos“, – pridėjo jis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!